Σπουδαίος Σακελλαρίδης, νικήτρια ξανά η Ελλάδα! (vids)

 
Σπουδαίος Σακελλαρίδης, νικήτρια ξανά η Ελλάδα! (vids)
tn team Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2023 - 8:05

Στο ντεμπούτο του στο ATP Tour, o 18χρονος Στέφανος Σακελλαρίδης υπέταξε το Νο.129 της παγκόσμιας κατάταξης, Zizou Bergs, για να οδηγήσει την Ελλάδα στη 2η νίκη της στο United Cup!

Πρωταγωνιστής σε μια απίστευτη ιστορία ήταν ο Στέφανος Σακελλαρίδης, ο οποίος μπήκε σήμερα να παίξει στη θέση του τραυματισμένου Μιχάλη Περβολαράκη και κέρδισε τον Zizou Bergs, Νο.129 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, με 5-7, 6-1, 6-3.

Ο 18χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.803 του κόσμου και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο ATP Tour σήμερα, έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι, πανηγύρισε τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας του με διαφορά. Μια νίκη που του δίνει 20 βαθμούς ΑΤΡ, αλλά οδήγησε και την Ελλάδα στη 2η νίκη της στο United Cup, σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο τουρνουά.

Η Ελλάδα θα είναι και με τη βούλα στην 1η θέση του Group A, αφού κέρδισε τη Βουλγαρία και το Βέλγιο. Αύριο θα παίξει με την 1η ομάδα του Group F, που θα είναι η Κροατία ή η Γαλλία, για τον τελικό του Περθ. Η νικήτρια ομάδα θα μπει στην τελική φάση του United Cup που θα γίνει στο Σίδνεϊ.

Ο Σακελλαρίδης έπαιξε από το πρώτο λεπτό πολύ καλά, δείχνοντας πως δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για τον Bergs, έναν παίκτη που έπαιξε στο κορυφαίο επίπεδο των juniors ενώ στην επαγγελματική του καριέρα κατέκτησε 4 τίτλους σε Challengers.

Μετά από ένα πολύ κλειστό 1ο σετ, ο 23χρονος Βέλγος ήταν ο παίκτης που κατάφερε να κάνει το break και να περάσει μπροστά με 6-5 σε κρίσιμο σημείο, για να σερβίρει επιτυχώς στο επόμενο game για το 7-5 και την κατάκτηση του σετ.

Ο Σακελλαρίδης όχι απλά δεν το έβαλε κάτω, αλλά επέστρεψε πιο δυνατός για το 2ο σετ, κάνοντας δυο απανωτά breaks στο σερβίς του Βέλγου, για να προηγηθεί με 4-0. Αφού έσβησε και ένα break point στο 5o game έκανε το 5-0 και λίγο μετά ο νεαρός Έλληνας τενίστας έκλεισε το σετ στο 6-1.

Και στο 3ο σετ ήταν καλύτερος ο Σακελλαρίδης, ο οποίος "έσπασε" το σερβίς του Bergs στο 7ο (4-3) και στο 9ο game (6-3), για να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή και την πολύ σπουδαία νίκη του, με τους συμπαίκτες του και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής ομάδας να τον "πνίγουν" στις αγκαλιές.

Η Ελλάδα έκανε το 3-1 στη σειρά με το Βέλγιο και εξασφάλισε τη 2η νίκη της, σε ισάριθμες αναμετρήσεις για το United Cup. Θα είναι και "με τη βούλα" στην 1η θέση του Group A η ελληνική ομάδα, η οποία ήδη είχε προκριθεί στον τελικό του Περθ, όπου θα αντιμετωπίσει αύριο είτε τη Γαλλία, είτε την Κροατία.

Στον τελευταίο αγώνα της σειράς με το Βέλγιο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη θα έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν τη νίκη της ομάδας μας, αντιμετωπίζοντας στο μικτό διπλό τον Michael Geerts και την Kirsten Flipkens.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots