Με Κροατία η Ελλάδα στον τελικό του Περθ (vid)

 
Με Κροατία η Ελλάδα στον τελικό του Περθ (vid)
tn team Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2023 - 15:51

Η Κροατία πήρε την πολύ μεγάλη νίκη επί της Γαλλίας χάρη στην επικράτηση του Borna Gojo επί του Adrian Mannarino σε μια μάχη τριών ωρών και προκρίθηκε στον τελικό του Περθ, όπου την περίμενε η Ελλάδα.

Η Κροατία θα βρεθεί στο δρόμο της Ελλάδας στον πρώτο νοκ-άουτ παιχνίδι για το United Cup, που θα γίνει την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου.

Μετά την άνετη και πανηγυρική πρόκριση της Ελλάδας από το Group A, η Κροατία πήρε την 1η θέση και την πρόκριση από το Group F, μετά από μια σειρά-θρίλερ με τη Γαλλία.

Οι Κροάτες είχαν πάρει ένα μεγάλο προβάδισμα με 2-0 χθες, χάρη στις νίκες των Borna Coric και Donna Vekic εις βάρος των Arthur Rinderknech και Alize Cornet αντίστοιχα. Σήμερα οι Γάλλοι ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους, με την Caroline Garcia να κερδίζει την Petra Martic με 2-0 σετ και να μειώνει τη σειρά στο 2-1.

Στο 4ο παιχνίδι της σειράς, ο Adrian Mannarino επέστρεψε από σετ πίσω και βρέθηκε να προηγείται με break στο 3ο σετ επί του Borna Gojo, "αγγίζοντας" τη νίκη και την ισοφάριση της σειράς, όταν ήταν μπροστά με 5-3!

Ο 24χρονος Κροάτης, Νο.144 στην παγκόσμια κατάταξη, όχι μόνο δεν παρέδωσε τα όπλα, αλλά επέστρεψε από το 3-5 στο 3ο σετ και είχε 3 match points για να κερδίσει το σετ με 7-5. Ο Mannarino άντεξε μέχρι το tie-break, αλλά εκεί ο Gojo ολοκλήρωσε την πολύ σπουδαία νίκη του με 7-6 (5), 3-6, 7-6 (5), έπειτα από 2 ώρες και 50 λεπτά συνολικού αγώνα.

Η Κροατία έκανε το 3-1 στη σειρά με τη Γαλλία και θα αντιμετωπίσει αύριο την Ελλάδα, για μια θέση στα ημιτελικά του United Cup, που θα γίνουν στο Σίδνεϊ.

Θυμίζουμε πως το φορμάτ της διοργάνωσης είναι 4 αγώνες μονών και ένας διπλού σε κάθε σειρά, με νικήτρια ομάδα να είναι αυτή που φτάνει στις 3 νίκες.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα κοντραριστεί με τον Borna Coric και η Μαρία Σάκκαρη με την Petra Martic, ενώ η Δέσποινα Παπαμιχαήλ θα παίξει με την Donna Vekic και o Στέφανος Σακελλαρίδης με τον Borna Gojo. Στο διπλό, εκτός απροόπτου θα δούμε τη Σάκκαρη και τον Τσιτσιπά να αντιμετωπίζουν τον Coric και την Vekic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots