Το τένις επιστρέφει στην Κίνα μετά από 3 χρόνια

 
David Haggerty
David Haggerty © REUTERS/Vasily Fedosenko
tn team Τρίτη, 04 Απριλίου 2023 - 13:00

Η ITF ανακοίνωσε πως θα επιστρέψει στην Κίνα, περισσότερο από 3 χρόνια μετά τα τελευταία τουρνουά που φιλοξενήθηκαν στη χώρα.

Η Κίνα αποτελούσε έναν πολύ σημαντικό σταθμό στον παγκόσμιο χάρτη του τένις τα τελευταία χρόνια, ώσπου να ξεσπάσει η πανδημία. Ιδίως για το WTA Tour ήταν μια πολύ σημαντική χώρα, όμως και για την ITF ήταν σημαντική, αφού το 2019 φιλοξένησε 25 γυναικεία και 15 ανδρικά επαγγελματικά τουρνουά.

Από το ξέσπασμα της Covid-19 όμως, όλα τα τουρνουά αναβλήθηκαν και το τένις ουσιαστικά δεν επέστρεψε ποτέ στην Κίνα.

Θυμίζουμε πως υπήρξε και η υπόθεση της Peng Shuai, την οποία καταδίκασαν όλα τα διοικητικά όργανα του τένις και ενδεχομένως να συνεχίσει να αποτελεί πρόβλημα για τη WTA, αλλά ο επίσημος λόγος που δεν επέστρεψε μέχρι τώρα το τένις στην Κίνα ήταν η πανδημία.

"Έχουμε εξασφαλίσει πως οι παίκτες, οι οικογένειές τους και οι ομάδες τους, μπορούν να αγωνιστούν και πάλι με ασφάλεια στην Κίνα, στην προσπάθεια που κάνουμε να επαναφέρουμε το tour εκεί", είπε ο πρόεδρος της ITF, David Haggerty, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Haggerty ξεκαθάρισε πως δεν θα έχουμε τουρνουά στην Κίνα ούτε το δεύτερο τρίμηνο του 2023, θα έχουμε όμως πιθανότατα στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots