ATP
18 μήνες αποκλεισμός για τον Mikael Ymer!

 
18 μήνες αποκλεισμός για τον Mikael Ymer!
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 - 14:35

Ο Mikael Ymer, No.51 στην παγκόσμια κατάταξη, τιμωρήθηκε με 18 μήνες αποκλεισμού από την ITF, παρόλο που δεν βρέθηκε ποτέ θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ. Τι υποστηρίζει ο ίδιος.

Ο Ymer απουσίασε από 3 ελέγχους ντόπινγκ τη σεζόν του 2021 και τον Ιανουάριο του 2022 ενημερώθηκε από την ITF πως παραβίασε τον συγκεκριμένο κανονισμό και θα τιμωρηθεί.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, πήγε σε ανεξάρτητο δικαστήριο και αθωώθηκε, ωστόσο η ITF άσκησε έφεση, οδήγησε την υπόθεση στο Αθλητικό Δικαστήριο και τελικά του επιβλήθηκε η βαριά τιμωρία του αποκλεισμού 18 μηνών από το επαγγελματικό τένις.

Ο Σουηδός τενίστας, εξήγησε πως βρίσκει πολύ άδικη την απόφαση, από τη στιγμή που ποτέ δεν έχει πιαστεί να κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας, ενώ υποστηρίζει και πως δεν στέκει καν η κατηγορία για την 3η απουσία του.

Αναλυτικά όσα έγραψε στην ανακοίνωσή του ο Ymer:

"Τον Ιανουάριο του 2022, η ITF μου χρέωσε κατηγορίες για ενδεχόμενο παραβίασης των κανονισμών αντι-ντόπινγκ, επειδή έχασα 3 ελέγχους μέσα σε ένα διάστημα 12 μηνών. Πάλεψα για τις κατηγορίες αυτές στην ακρόαση και απαλλάχθηκα σε ένα ανεξάρτητο δικαστήριο με 3 κριτές τον Ιούνιο του 2022.

Η ITF άσκησε έφεση στην απόφαση αυτή, παρόλο που οι 3 ανεξάρτητοι κριτές με είχαν αθωώσει υπό τους δικούς της κανονισμούς, και ζήτησε από το Αθλητικό Δικαστήριο να πάρει μια διαφορετική απόφαση, εξετάζοντας τα ίδια στοιχεία.

Χθες έμαθα ότι το Αθλητικό Δικαστήριο με απέβαλλε από το επαγγελματικό τένις για 18 μήνες, παρόλο που ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει απαγορευμένη ουσία, ούτε βρέθηκα θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ. Έχοντας ήδη αθωωθεί μια φορά και πιστεύοντας ακράδαντα πως δεν έγινε καν το 3ο παράπτωμα, βρίσκω την απόφασή τους άδικη. Επιπλέον, το βρίσκω δύσκολο να κατανοήσω πως θεωρούν σωστή μια τιμωρία αποκλεισμού 18 μηνών.

Καταλαβαίνω πως αυτοί οι κανονισμοί προσπαθούν να προστατεύσουν την ακεραιότητα του αθλήματός μας και πως υπάρχουν για κάποιο λόγο. Ωστόσο δεν πιστεύω πως τους παραβίασα και έχω τη συνείδησή μου καθαρή και τον Θεό μάρτυρά μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots