Το πάλεψε ο Κοκκινάκης

 
Το πάλεψε ο Κοκκινάκης
Το πάλεψε ο Κοκκινάκης
tennisnews team Σάββατο, 06 Αυγούστου 2016 - 23:05

Στον πρώτο του αγώνα μετά από 10 μήνες, ο Θανάσης Κοκκινάκης πραγματοποίησε μια πολύ καλή προσπάθεια απέναντι στον Gastao Elias, πάλεψε για περισσότερο από δυο ώρες, όμως μετά από δυο πολύ κλειστά σετ ηττήθηκε από τον Πορτογάλο και αποχαιρέτησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Μετά από 2 ώρες και 12 λεπτά μιας πολύ μεγάλης μάχης, ο Gastao Elias έκαμψε την αντίσταση του Θανάση Κοκκινάκη με 7-6 (4), 7-6 (3).

Ήταν ο πρώτος αγώνας του Κοκκινάκη στη φετινή σεζόν και ο πρώτος μετά από 10 μήνες, αφού ο 20χρονος Ελληνοαυστραλός είχε τραυματιστεί στον ώμο του και χρειάστηκε να περιμένει σχεδόν ένα χρόνο για να επιστρέψει στα τουρνουά. 

Σήμερα πραγματοποίησε μια πολύ καλή προσπάθεια, για το πρώτο του τουρνουά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Προηγήθηκε με 3-1 και με 4-2 στο 1ο σετ, αλλά ο Elias τον ισοφάρισε σε 4-4. Ο Κοκκινάκης έκανε νέο break και προηγήθηκε με 5-4, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως είχε την ευκαιρία να πάρει το σετ στο σερβίς του.

Μετά από ένα μεγάλο game σε διάρκεια με πολλές επιτυχίες και αρκετά χαμένα set points για τον Κοκκινάκη, ο Elias έκανε το break και ισοφάρισε σε 5-5. Το σετ οδηγήθηκε στο tie-break, όπου ο Κοκκινάκης προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Πορτογάλος κέρδισε τους 7 από τους 9 επόμενους πόντους και το κατέκτησε με 7-4.

Στο 2ο σετ ο Elias ήταν εκείνος που είχε προβάδισμα με break, με τον Πορτογάλο να φτάνει μια ανάσα από την πρόκριση, όταν σέρβιρε για τη νίκη και ήταν μπροστά με 5-4, 30-0. Ο Θανάσης πήρε 4 συνεχόμενους πόντους και με ένα ακόμη break έκανε το 5-5.

Και αυτό το σετ χρειάστηκε tie-break για να ολοκληρωθεί και αυτή τη φορά ο Elias κέρδισε 6 πόντους στη σειρά, για να δημιουργήσει 5 συνεχόμενα match points, στο 6-1. Αξιοποίησε το 3ο από αυτά, για να πάρει το tie-break με 7-3 και να ολοκληρώσει τη νίκη του έπειτα από 2 ώρες και 12 λεπτά.

Ο Elias, ο οποίος είναι πολύ φορμαρισμένος και έχει ανεβεί στο Νο. 61 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα, σημειώνοντας career high, θα περιμένει την αναμέτρηση του Steve Johnson με τον Darian King, για να μάθει τον αντίπαλό του στον 2ο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots