"Η Ιαπωνία σκοπεύει να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς εγκαίρως"

 
"Η Ιαπωνία σκοπεύει να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς εγκαίρως"
"Η Ιαπωνία σκοπεύει να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς εγκαίρως"
tennisnews team Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 - 16:46

Την ώρα που όλες οι μεγάλες διοργανώσεις ακυρώνονται ή αναβάλλονται, οι Ιάπωνες ισχυρίζονται πως μπορούν να διοργανώσουν κανονικά τους Αγώνες του 2020 το καλοκαίρι στο Τόκιο. Ανεύθυνη χαρακτήρισε τη στάση αυτή, εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Το Σάββατο, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Shinzo Abe, είπε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορούν να διεξαχθούν βάσει προγράμματος, παρά την παγκόσμια κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Μετά τη χθεσινή συνάντηση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η βουλευτίνα της ιαπωνικής κυβέρνησης και πρόεδρος της ιαπωνικής ομοσπονδίας skating, Seiko Hashimoto, είπε: "Στοχεύουμε στην κανονική διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προετοιμαστούμε όπως είχαμε προγραμματίσει, έτσι ώστε η ΔΟΕ να πειστεί πως είμαστε ικανοί να διοργανώσουμε τους Αγώνες."

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή πάντως έχει διαφορετική άποψη, με την Hayley Wickenheiser να χαρακτηρίζει ανεύθυνη τη στάση αυτή: "Αυτή η κρίση είναι πολύ μεγαλύτερη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί ούτε τις επόμενες 24 ώρες, πόσω μάλλον τους 3 επόμενους μήνες.

Από τη σκοπιά των αθλητών, μπορώ να φανταστώ το άγχος τους. Δεν μπορούν να προπονηθούν, δεν μπορούν να οργανώσουν το ταξίδι, οι χορηγοί τους δεν μπορούν να τους υποσχεθούν τίποτα. Νομίζω πως όλη η ΔΟΕ συμφωνεί στο ότι μια τέτοια πεποίθηση είναι ανεύθυνη, δεδομένης και της κατάστασης αυτή τη στιγμή."

Ο πρόεδρος της ισπανικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Alejandro Blanco, σημείωσε πως όλοι θέλουν να πραγματοποιηθούν οι Αγώνες, αλλά τον πρώτο λόγο πρέπει να έχει η ασφάλεια. Γι' αυτό και είναι υπέρμαχος της αναβολής τους.

"Τα νέα που λαμβάνουμε κάθε μέρα είναι δυσάρεστα για όλες τις χώρες. Για μας το πιο σημαντικό είναι οι αθλητές μας να μπορούν να προπονηθούν και να γιορτάσουν τους Αγώνες όπως πρέπει να γίνεται. Θέλουμε να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά με ασφάλεια.  Είμαστε μια μεγάλη χώρα και 4 μήνες πριν τους αγώνες, οι αθλητές μας δεν μπορούν να φτάσουν εκεί και να έχουν ίσες συνθήκες προετοιμασίας."

Θυμίζουμε πως η προγραμματισμένη ημερομηνία του τουρνουά τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, είναι 25 Ιουλίου με 2 Αυγούστου. Στο μεταξύ, ήδη στην τενιστική κοινότητα έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση η χθεσινή ανακοίνωση του Roland Garros, να μεταφέρει το τουρνουά στο διάστημα 20 Σεπτεμβρίου με 4 Οκτωβρίου - μια εβδομάδα μετά το US Open - χωρίς να συνεννοηθεί με κανένα από τα υπόλοιπα τουρνουά, όπως μαθεύτηκε αργότερα.  

Όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, 5 διοργανώσεις που συνήθως συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως, είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν μέσα σε διάστημα τριών μηνών. Οι 4 απ' αυτές θα γίνουν σε διάστημα δυο μηνών, ενώ 2 απ' αυτές, το Roland Garros και το Laver Cup, συμπίπτουν στις ημερομηνίες τους! 

29 Ιουνίου - 12 Ιουλίου  Wimbledon Λονδίνο
25 Ιουλίου - 2 Αυγούστου Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο
31 Αυγούστου - 13 Σεπτεμβρίου US Open Νέα Υόρκη
20 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου Roland Garros Παρίσι
25 Σεπτεμβρίου - 27 Σεπτεμβρίου Laver Cup Βοστώνη

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots