Ο Καναδάς αποσύρεται από τους Ολυμπιακούς!

 
Ο Καναδάς αποσύρεται από τους Ολυμπιακούς!
Ο Καναδάς αποσύρεται από τους Ολυμπιακούς!
tennisnews team Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 - 13:52

Όσο η Ιαπωνία δεν ανακοινώνει την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, οι υπόλοιπες χώρες παίρνουν την πρωτοβουλία να αποσύρονται από μόνες τους, με τον Καναδά να κάνει την αρχή!

Ο Καναδάς έγινε η πρώτη χώρα που απέσυρε και επίσημα τη συμμετοχή της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, που είναι προγραμματισμένοι να γίνουν αυτό το καλοκαίρι (24 Ιουλίου - 9 Αυγούστου).

Όσο η κυβέρνηση της Ιαπωνίας καθυστερεί να πάρει μια απόφαση και θέλει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια και να διοργανώσει κανονικά τους Αγώνες το καλοκαίρι - ενώ η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή προτείνει αναβολή - οι χώρες όπως όλα δείχνουν θα πάρουν την πρωτοβουλία να προστατεύσουν τους αθλητές τους και να μην στείλους τις αποστολές τους στο Τόκιο.

Η αρχή έγινε με τον Καναδά, μια χώρα που θα είχε έντονη παρουσία και στα τουρνουά του τένις, με τους Denis Shapovalov, Felix Auger-Aliassime, Milos Raonic και Bianca Andreescu.

Ένας παίκτης που επίσης εκπροσωπεί τα χρώματα του Καναδά, ο Vasek Pospisil, έκανε λόγο για μια σωστή απόφαση από την καναδική ολυμπιακή επιτροπή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ίδιο αναμένεται να ανακοινώσει πολύ σύντομα και η Αυστραλία, που στήριξε ανοιχτά τη στάση αυτή, παρόλο που ακόμα δεν επισημοποίησε την αποχή της από τους Αγώνες.

Θυμίζουμε πως έπειτα από συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου της χθες το απόγευμα, η ΔΟΕ αποφάσισε να δώσει περιθώριο τεσσάρων εβδομάδων στην Ιαπωνία, για να αναβάλλει τους αγώνες. Τα κυριότερα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι η μεταφορά τους τον χειμώνα του 2020, το καλοκαίρι του 2021 ή το καλοκαίρι του 2022.

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots