ΕΠΙΣΗΜΟ: Αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί

 
ΕΠΙΣΗΜΟ: Αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί
ΕΠΙΣΗΜΟ: Αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί
tennisnews team Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 - 16:10

Μετά τις έντονες πιέσεις που δέχτηκε από τη Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η Ιαπωνία συμβιβάστηκε με την πραγματικότητα και ανακοίνωσε την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, για τουλάχιστον ένα χρόνο!

Η ΔΟΕ είχε δώσει διορία 4 εβδομάδες στην ιαπωνική κυβέρνηση να πάρει μια απόφαση σχετικά με την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων και πριν ολοκληρωθεί η πρώτη εβδομάδα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Shinzo Abe, πρότεινε την αναβολή των αγώνων για το 2021.

"H Ιαπωνία, ως διοργανώτρια χώρα, ζήτησε από τη ΔΟΕ να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες για ένα χρόνο, ώστε οι αθλητές να μπορούν να έχουν καλύτερες συνθήκες. Ο Thomas Bach απάντησε πως είναι 100% σύμφωνος με αυτό. Οπότε ήρθαμε σε συμφωνία να αναβάλλουμε τους Αγώνες, έως το καλοκαίρι του 2021", ανακοίνωσε ο Shinzo Abe.

Αυτή είναι μόλις η 4η φορά που δε θα γίνουν τη χρονιά που προγραμματίστηκαν οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, από το 1896! Οι προηγούμενοι λόγοι ήταν οι δυο παγκόσμιοι πόλεμοι, που ακύρωσαν τους Αγώνες του 1916, του 1940 και του 1944. Το 1940 μάλιστα, ήταν ξανά διοργανωτές οι Ιάπωνες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots