Η ITF στηρίζει την απόφαση του Τόκιο

 
Η ITF στηρίζει την απόφαση του Τόκιο
Η ITF στηρίζει την απόφαση του Τόκιο
tennisnews team Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 - 21:26

Η παγκόσμια ομοσπονδίας αντισφαίρισης εξέφρασε μέσα από ανακοίνωση τη στήριξή της στην απόφαση της Ιαπωνίας και της ΔΟΕ, να αναβάλλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες για το 2021.

"Η κατάσταση με την παγκόσμια υγεία έχει εξελιχθεί με αξιοσημείωτο ρυθμό και αντιμετωπίζουμε μια πρωτοφανή κατάσταση, που χρειάζεται υπεύθυνη ηγεσία, που θα παίρνει τις κατάλληλες αποφάσεις. Παρόλο που η απογοήτευση είναι μεγάλη για όλους εκείνους που δούλευαν σκληρά και προετοιμαζόντουσαν, όλοι κατανοούμε πως η προστασία της ανθρώπινης ζωής, η υγεία και η ασφάλεια, έρχονται πρώτα", ανέφερε η ανακοίνωση της ITF, την οποία υπέγραψε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, David Haggerty.

"Η ITF υποστηρίζει την απόφαση αυτή και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή για το 2021. Ανυπομονούμε να δούμε ξανά όλους τους αθλητές, τους εθελοντές και τους φιλάθλους να είναι ασφαλείς και να συμμετέχουν στους καλύτερους δυνατούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες Tokyo 2020."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ITF supports the decision to postpone #Tokyo2020

A post shared by ITF Tennis (@itf__tennis) on

Θυμίζουμε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αναβλήθηκαν το αργότερο έως το καλοκαίρι του 2021 - που είναι και η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής - αλλά το brand θα παραμείνει "Tokyo 2020", για εμπορικούς λόγους.

Σήμερα ανακοινώθηκε η απόφαση του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, να κάνει πίσω και να υποκύψει στις έντονες πιέσεις που δέχεται εδώ και μέρες από τη ΔΟΕ, για να προχωρήσει αυτή η αναβολή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots