Djokovic: "Στους προηγούμενους Ολυμπιακούς ήμουν νευρικός"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Kopatsch/Sato/Sidorjak
tennisnews team Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 - 11:30

Ο Novak Djokovic αναφέρθηκε στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες και εξήγησε πως πλέον είναι πιο έμπειρος και γνωρίζει καλά τι πρέπει να κάνει, ενώ νιώθει πως βρίσκεται στην καλύτερή του φάση σωματικά και πνευματικά.

"Νιώθω εκπληκτικά, σωματικά και πνευματικά. Είμαι έτοιμος να παίξω το καλύτερό μου. Θα είμαι έτοιμος για μάχη, είμαι ο τύπος παίκτη που παίζει καλύτερα όσο προχωράει το τουρνουά, οπότε πιστεύω στον εαυτό μου", είπε ο Djokvic στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο.

"Είχα την καλύτερή μου σεζόν στα Grand Slams μέχρι τώρα, κερδίζοντας τα 3 από τα 4, οπότε δεν θα μπορούσα να είχα κάνει καλύτερη προετοιμασία γι' αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ελπίζω πως θα μπορέσω να κάνω ακόμα ένα σπουδαίο τουρνουά", πρόσθεσε.

Φυσικά, ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου νιώθει και την πίεση, αλλά είναι σε θέση να τη διαχειριστεί κατάλληλα: "Στον αθλητισμό, όλοι μας γνωρίζουμε τι σημαίνει πίεση και είναι κάτι που δε φοβόμαστε. Ωστόσο, όσο πιο μεγάλος είσαι, τόσο περισσότερη εμπειρία έχεις και περισσότερα παιχνίδια πίσω σου. Η αυτοπεποίθησή σου μεγαλώνει επειδή ξέρεις τις προκλήσεις που αντιμετωπίζεις, τις έχεις αντιμετωπίσει και στο παρελθόν."

Και την προηγούμενη φορά που είχε Ολυμπιακούς, το 2016, ο Djokovic είχε κερδίσει το Australian Open και το Roland Garros, η πίεση όμως τον κατέβαλε όσο πλησίαζε στο "θαύμα" του Golden Slam και τελικά ηττήθηκε στον 3ο γύρο του Wimbledon. Μετά πήγε στο Ρίο και βρήκε μπροστά του έναν απίστευτο Juan Martin Del Potro στον 1ο γύρο, για να αποχαιρετήσει πολύ νωρίς και τους Ολυμπιακούς.

"Ήμουν νευρικός στους προηγούμενους Ολυμπιακούς, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό όταν εκπροσωπείς τη χώρα σου. Αλλά θα αντιμετωπίσω αυτούς τους Ολυμπιακούς σαν ένα κανονικό τουρνουά. Ξέρω καλά ότι πολλοί άνθρωποι περιμένουν το καλύτερο από μένα και ελπίζουν πως θα έχω το καλύτερο αποτέλεσμα. Θα πω το κλισέ, ότι θα το πάρω μέρα με τη μέρα και θα είμαι αφοσιωμένος στον επόμενο γύρο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots