Κινδύνεψε, αλλά άντεξε ο Τσιτσιπάς (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 - 12:53

Αν και προηγήθηκε με σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κινδύνεψε άμεσα απέναντι στον Philipp Kohlschreiber στην πρεμιέρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, απ' όταν έμεινε πίσω με break στο 3ο σετ όμως ανέβασε το επίπεδό του και φρόντισε να "σώσει τη μέρα", κερδίζοντας τον Γερμανό.

Ο Τσιτσιπάς είχε μια περιπετειώδη πρώτη μέρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά στο τέλος της πανηγύρισε τη νίκη επί του Kohlschreiber με 6-3, 3-6, 6-3 και παρέμεινε εντός στόχου, που δεν είναι βεβαίως άλλος από το να μπει στα μετάλλια.

1 ώρα και 50 λεπτά χρειάστηκε ο Στέφανος μέχρι να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά απέναντι στον 37χρονο Γερμανό, τον οποίο κατάφερε να κερδίσει για 3η φορά σε ισάριθμες συναντήσεις.

Ήταν μια πρεμιέρα από την οποία δεν έλειψε η νευρικότητα για τον πρωταθλητή μας, που είχε 22 winners και 16 αβίαστα λάθη, ενώ είχε απέναντί του και έναν εξαιρετικό Kohlschreiber, που είχε 18 winners και μόλις 9 αβίαστα λάθη σε ολόκληρο τον αγώνα.

Οι περισσότεροι πόντοι του Στέφανου, 44 από τους 84 που κέρδισε συνολικά, ήρθαν από λάθη στα οποία ανάγκασε ο ίδιος τον Γερμανό (λάθη υπό πίεση), ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και το ότι αξιοποίησε τις ευκαιρίες του, μετατρέποντας σε break τα 3 από τα 4 break points που είχε.

Ο Στέφανος αντιμετώπισε πρώτος break point στον αγώνα, μόλις στο 3ο game, κατάφερε όμως να το σβήσει και στο αμέσως επόμενο game αξιοποίησε την πρώτη δική του ευκαιρία, για να περάσει μπροστά με break και να "ξεφύγει" με 4-1. Ήταν ένα γρήγορο σετ και ο Στέφανος δεν απειλήθηκε καθόλου στη συνέχεια, κι αφού έχασε μια ευκαιρία για το 6-2 τελικά έκλεισε το σετ στο σερβίς του, στο 6-3.

Ο Kohlschreiber πάντως δεν τα παράτησε και πάλεψε σκληρά στη συνέχεια. Είχε ξανά πρώτος ευκαιρία για να κάνει break στο 4ο game του 2ου σετ, αλλά ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 2-2. Στο 8ο game o Γερμανός είχε νέες ευκαιρίες και τελικά στην 3η του στο game και στην 5η συνολικά στο παιχνίδι, κατάφερε να κάνει το πρώτο του break στο ματς και να προηγηθεί με 5-3 σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, για να σερβίρει στη συνέχεια επιτυχημένα για το 6-3 και την κατάκτηση του σετ.

Εκμεταλλευόμενος το momentum και ένα πολύ κακό διάστημα για τον Στέφανο, που γέμισε με λάθη το πρώτο game του 3ου σετ, ο Kohlschreiber έκανε και δεύτερο συνεχόμενο break και ξαφνικά "έφερε τούμπα" το ματς, αποκτώντας προβάδισμα με 2-0 στο 3ο σετ.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο Στέφανος έδειξε ξανά την απαιτούμενη σοβαρότητα και ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, για να "σώσει" το παιχνίδι πριν να είναι αργά. Με άμεση ανταπόκριση ισοφάρισε σε 2-2, ενώ στο 8ο game έκανε νέο break o Έλληνας πρωταθλητής, που πέρασε μπροστά με 5-3 και σέρβιρε επιτυχημένα για το 6-3, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 6 κερδισμένα games στα τελευταία 7.

Ο Στέφανος, Νο.3 στο ταμπλό των Ολυμπιακών Αγώνων, θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον Frances Tiafoe που κέρδισε με 2-0 σετ τον Soon-woo Kwon. Θα είναι ένας επαναληπτικός του αγώνα του 1ου γύρου του Wimbledon λιγότερο από ένα μήνα πριν, όπου ο Αμερικανός είχε κερδίσει τον Στέφανο με 3-0 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots