Djokovic: "Μίλησα στους διοργανωτές, εξετάζουν να αλλάξουν το πρόγραμμα"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 - 22:06

Ο Novak Djokovic αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες κάτω από τις οποίες αγωνίζονται οι παίκτες στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες αυτές τις ημέρες και είπε ότι επικοινώνησε με τους διοργανωτές και του είπαν ότι εξετάζουν να κάνουν αλλαγές στο πρόγραμμα.

Πολλοί παίκτες ταλαιπωρήθηκαν αρκετά αυτές τις πρώτες τρεις μέρες του Ολυμπιακού τουρνουά στο Τόκιο, καθώς οι αγώνες κάθε μέρα ξεκινούν στις 11:00 το πρωί και ολοκληρώνονται νωρίς το απόγευμα, κάτω από πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ανυπόφορη ηλιοφάνεια.

Ο Djokovic είχε αναφερθεί από προχθές - λίγο μετά τον πρώτο του αγώνα με τον Hugo Dellien - στο συγκεκριμένο ζήτημα: "Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην μπορούμε να αρχίζουμε τους αγώνες στις 3 μ.μ. Ακόμα έχουμε γύρω στις 7 ώρες μέχρι το τέλος της ημέρας και υπάρχουν και προβολείς στα γήπεδα."

Στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη του επί του Jan-Lennard Struff με 2-0 σετ, ο Djokovic μίλησε ξανά για τη ζέστη: "Εύχομαι η ITF να είδε και να κατάλαβε τι έγινε. Όλοι οι αθλητές ονειρεύονται να βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και κάποιοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν μετά από μόλις 30 λεπτά αγώνα. Δεν είναι αυτοί οι Ολυμπιακοί που θέλουμε να έχουμε."

Ο Σέρβος ανέφερε και πως έχει επικοινωνήσει ήδη με τους αρμόδιους και του είπαν ότι εξετάζεται να γίνει δεκτό το αίτημά του: "Μίλησα στους διοργανωτές και παρά τις διαδικαστικές δυσκολίες, εξετάζουν το ενδεχόμενο να ξεκινούν πιο αργά οι αγώνες για το υπόλοιπο του τουρνουά. Αυτό θα ήταν καλύτερο για όλους."

Ο Djokovic αναμένεται να επιστρέψει στο court την Τετάρτη, για την αναμέτρησή του με τον Alejandro Davidovich Fokina για τον 3ο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots