Φιωτάκης: "Η χειρότερη οργάνωση σε Ολυμπιακούς στην ιστορία"

 
Φιωτάκης: "Η χειρότερη οργάνωση σε Ολυμπιακούς στην ιστορία"
tn team Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 - 21:48

Ο γυμναστής του Στέφανου Τσιτσιπά, Χρήστος Φιωτάκης, ξέσπασε με μια σειρά από δημοσιεύσεις προς τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, κάνοντας λόγο για άθλια διαμονή, χάος, διακρίσεις και κακό φαγητό.

"H διαμονή είναι άθλια και όχι δίκαια για όλες τις χώρες. Μέναμε τρία άτομα σε 20 τ.μ. σε κρεβάτια φτιαγμένα από χαρτόνι. Δεν είχαμε ούτε τηλεόραση για να βλέπουμε τους Αγώνες. Την ίδια ώρα Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο και κάνα-δυο χώρες ακόμα είχαν Playstation, μεγάλα διαμερίσματα και μεγάλα παράθυρα, με ιδιωτικά γυμναστήρια, ηλεκτρικά ποδήλατα και χώρους για καφέ. Το 90% των υπαλλήλων της διοργάνωσης δεν μιλούσαν αγγλικά", κατήγγειλε ο αναγνωρισμένος διεθνώς Έλληνας γυμναστής.

"Τόσο χάος για να τακτοποιηθούν τα πράγματα. Το φαγητό δεν είναι για Ολυμπιονίκες. Το πλυντήριο είναι άθλιο, χάνονται ρούχα και ξοδεύουμε ώρες σε μια ουρά για να τα ξεχωρίσουμε. Δεν έχουμε είδη πρώτης ανάγκης, όπως σαπούνι για τα χέρια, σαμπουάν, οδοντόκρεμα και άλλα. Το κατάστημα στο Ολυμπιακό Χωριό είναι άχρηστο. Στο γυμναστήριο οι άνθρωποι περπατάνε δίπλα σου και σου σπάνε τα νεύρα για να κρατάς φορεμένη τη μάσκα την ώρα που γυμνάζεσαι", πρόσθεσε, σε μια σειρά από stories που δημοσίευσε στο Instagram.

Στη συνέχεια, μοιράστηκε και μια προσωπική του ιστορία από το Τόκιο: "Θα σας δείξω τι συνέβη τη μέρα που θα παίζαμε στον 3ο γύρο με τον Humbert. Στις 02:00 επικοινώνησαν μαζί μου πως ήμουν στενή επαφή στην πτήση μου από τη Φρανκφούρτη, από τις 19 Ιουλίου. Στην ίδια πτήση υπήρχαν μέλη της Ιταλίας και της Γερμανίας, αλλά και πολλοί περισσότεροι αθλητές. Οπότε δεν μου ζητήθηκε να απομονωθώ, αφού βρισκόμουν στην Ιαπωνία 9 μέρες και είχα 9 αρνητικά τεστ.

Εξαναγκάστηκα να κάνω μοριακό τεστ για να μπορώ να δω το παιχνίδι του Στέφανου και μου είπαν να του κάνω προθέρμανση μέσω βιντεοκλήσης. Οπότε το PCR μού πήρε πολύ χρόνο και ήταν αρνητικό και τελικά στις 13:00 μου είπαν ότι είμαι εντάξει ώστε να πάω στο στάδιο, αλλά με αυτοκίνητο με συνοδεία και όχι με λεωφορείο. Οπότε δεν μπορούσα να προπονήσω τον Στέφανο, να ακολουθήσουμε τη ρουτίνα και να μιλήσω μαζί του πριν τον αγώνα. Έφτασα στις 14:00, μια ώρα μετά την έναρξη του αγώνα και συνοδεύτηκα από έξι υγειονομικούς λες και ήμουν εγκληματίας καθόμουν μόνος κάτω από τον καυτό ήλιο. Επιπλέον, δεν είχα φάει γιατί ήμουν σε καραντίνα από τις 07:00. Οπότε δεν με άφησαν να έχω οποιαδήποτε επαφή με την υπόλοιπη ομάδα. Όταν τελείωσε το ματς έπρεπε να περιμένω το διπλό."

Σήμερα ο Φιωτάκης επέστρεψε στην Αθήνα και δημοσίευσε φωτογραφία από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, γράφοντας χαρακτηριστικά: "πίσω στον πολιτισμό", ενώ ευχαρίστησε και τον κόσμο για τα πολλά μηνύματα στήριξης που έλαβε.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots