H Vekic απέκλεισε την Gauff - συνεχίζει η Kerber (vid)

 
H Vekic απέκλεισε την Gauff - συνεχίζει η Kerber (vid)
tn team Τρίτη, 30 Ιουλίου 2024 - 15:11

H Donna Vekic έβγαλε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων τη Νο.2 του κόσμου, Coco Gauff, για να πάρει μια πολύ σπουδαία πρόκριση για τα προημιτελικά - όπου μπορεί να συναντήσει τη Μαρία Σάκκαρη. Στην 8άδα και η Angelique Kerber, η οποία συνεχίζει τη νικηφόρα πορεία της στο τελευταίο τουρνουά της καριέρας της.

Η Vekic παραμένει σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και μετά το Wimbledon, όπου ήταν ημιφιναλίστ, προκρίθηκε σε ακόμα έναν μεγάλο προημιτελικό, στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για να το καταφέρει αυτό μάλιστα χρειάστηκε να περάσει από τη Νο.2 του κόσμου, Coco Gauff, την οποία κέρδισε με 7-6 (7), 6-2 στο Philippe Chatrier.

Η 28χρονη Κροάτισσα, Νο.21 στον κόσμο, πέτυχε 5 άσους και σταμάτησε στους 28 winners, την ώρα που η 20χρονη Αμερικανίδα είχε μόλις 9 winners.

Στο 1ο σετ έδωσε τεράστια μάχη η Vekic, που κατάφερε να επιστρέψει από το 1-4 και το 2-5, έσωσε και set point το 2-5, 30-40, για να ισοφαρίσει αργότερα σε 5-5. Και στο tie-break βρέθηκε πίσω με 2-4 και με 4-6 η Κροάτισσα, η οποία κατάφερε να σώσει 2 set points και να κατακτήσει το tie-break με 9-7, ολοκληρώνοντας τη μεγάλη ανατροπή στο σετ.

Και στο 2ο σετ η Gauff είχε προηγηθεί με break στο 2-1, όμως η Vekic κέρδισε 5 games στη σειρά και αυτή τη φορά έφτασε ευκολότερα στην κατάκτησή του με 6-2, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες αγώνα.

Αυτή ήταν η 2η φετινή νίκη της Vekic απέναντι στο Νο.2 του κόσμου (είχε κερδίσει και την Sabalenka στο Ντουμπάι) και η 3η συνολικά στην καριέρα της. Δεν έχει νίκη απέναντι σε Νο.1, επομένως αυτές είναι και οι μεγαλύτερες νίκες στην καριέρα της.

Σε Ολυμπιακούς παίζει για 2η φορά η Vekic, η οποία είχε ολοκληρώσει την προσπάθειά της στη φάση των "16" στο Τόκιο. Στο Παρίσι έκανε ένα βήμα παραπάνω και μπήκε στα προημιτελικά. Εκεί θα περιμένει είτε τη Μαρία Σάκκαρη, είτε τη Marta Kostyuk, σε ένα ματς όπου η νίκη σου δίνει την ευκαιρία να παίξεις για μετάλλιο.

Στα προημιτελικά μπήκε και η Angelique Kerber, η οποία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως δίνει στο Παρίσι το τελευταίο τουρνουά της καριέρας της. Μέχρι στιγμής αρνείται να "κρεμάσει" τη ρακέτα της η 36χρονη Γερμανίδα, η οποία απέκλεισε και την Leylah Fernandez με 6-4, 6-3. 

Θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση την Qinwen Zheng, που έκανε μια μεγάλη ανατροπή εις βάρος της Emma Navarro και την κέρδισε με 6-7 (7), 7-6 (4), 6-1, σε ένα ματς που ξεπέρασε τις 3 ώρες σε διάρκεια. Η Κινέζα έχανε με 3-5 στο 2ο σετ και έσβησε και match point στο 9ο game.

Τέλος, στην 8άδα μπήκε και η Danielle Collins, που απέκλεισε την Camila Osorio με 6-0, 4-6, 6-3 και θα περιμένει την Iga Swiatek ή την Xiyu Wang. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots