ΚΡΙΜΑ! Έχασε δικό της ματς η Σάκκαρη (vids)

 
ΚΡΙΜΑ! Έχασε δικό της ματς η Σάκκαρη (vids)
© ITF Tennis
tn team Τρίτη, 30 Ιουλίου 2024 - 19:22

Η Μαρία Σάκκαρη πλήρωσε τα πολλά λάθη της και έχασε από την Marta Kostyuk σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε δικό της, ολοκληρώνοντας για 2η συνεχόμενη φορά την πορεία της στον 3ο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μετά από 2 ώρες και 47 λεπτά μιας μεγάλης μάχης, η Μαρία Σάκκαρη λύγισε τελικά από τη Marta Kostyuk και ηττήθηκε με 4-6, 7-6 (5), 6-4, ολοκληρώνοντας την προσπάθειά της στο μονό των Ολυμπιακών Αγώνων στη φάση των "16".

Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι και για τις δυο, η ζέστη ήταν αφόρητη, ενώ τα αβίαστα λάθη πάρα πολλά εκατέρωθεν, με τη Σάκκαρη να βγάζει πολύ εκνευρισμό σε όλη τη διάρκειά του και να μιλάει συνεχώς με τον εαυτό της και με το box της.

Μετά από ένα κάκιστο ξεκίνημα και ένα γρήγορο 0-3 της Kostyuk, η Σάκκαρη έβγαλε αντίδραση, έπαιξε καλύτερα τα επόμενα λεπτά και πέρασε όλη τη νευρικότητα στην πλευρά της Ουκρανής, που με τη σειρά της έκανε πολλά λάθη και φαινόταν να είναι ιδιαίτερα αδύναμη από τη γραμμή του σερβίς.

Το αποτέλεσμα αυτής της αντεπίθεσης ήταν ένα σερί 5 κερδισμένων games, καθώς και τα 6 από τα 7 τελευταία του 1ου σετ, για να κερδίσει η Ελληνίδα παίκτρια το σετ με 6-3.

 

Και στο 2ο σετ μπήκε με break η Kostyuk και προηγήθηκε με 2-0, ωστόσο συνέχισε να δείχνει αδυναμία στο σερβίς και η Σάκκαρη την ισοφάρισε σε 2-2. Αντάλλαξαν άλλα από 2 break ακόμα οι δυο παίκτριες, με το σκορ να γίνεται 4-4. Έως εκείνο το σημείο μετρούσαμε 5 διαδοχικά break και από τις δυο μεριές!

Η Σάκκαρη έβαλε τέλος σ' αυτό το σερί και κράτησε το σερβίς της και στα δυο εναπομείναντα service games της γι' αυτό το σετ, φέρνοντας το ματς εκεί που ήθελε, στο 5-4 και στο 6-5, με όλη την πίεση στην πλευρά της αντιπάλου. Δεν κατάφερε ωστόσο να "χτυπήσει" το ευάλωτο σερβίς της Ουκρανής σ' αυτά τα κρίσιμα 2 games, στα οποία η Kostyuk σέρβιρε για την παραμονή της στο τουρνουά.

 

Ανταυτού, η Kostyuk έστειλε το σετ στο tie-break και εκεί τα πάντα κρεμόντουσαν από μια κλωστή. Η Σάκκαρη προηγήθηκε με mini-break στο 4-3, ήταν 2 πόντους μακριά από την πρόκριση στο 5-5, την κρίσιμη στιγμή όμως η Kostyuk ηταν εκείνη που κέρδισε 2 πόντους στη σειρά και πήρε το πολύτιμο αυτό σετ, παρατείνοντας τη ζωή της στο ματς και το τουρνουά.

 

Η Kostyuk ξεκίνησε καλύτερα και στο αποφασιστικό σετ, όπως και στα δυο προηγούμενα, με τη Σάκκαρη να επιστρέφει από το 1-3 και να ισοφαρίζει σε 3-3. Είχε break point για το 4-3 η Ελληνίδα, σε ένα σημείο που θα μπορούσε να αλλάξει το momentum, όμως με 3 συνεχόμενες επιστροφές της να βρίσκουν φιλέ, το game πήγε στην Kostyuk.

 

Η Ουκρανή κέρδισε ακόμα ένα κομβικό game στη συνέχεια, στο οποίο η Σάκκαρη επέστρεψε από το 0-40 αλλά τελικά η Kostyuk έκανε break στην 6η της ευκαιρία, για να προηγηθεί με 5-3!

Και μπορεί η Σάκκαρη να επέστρεψε από το 5-3, 30-0 και με 4 διαδοχικούς πόντους να έκανε το break back για το 5-4, το σερβίς της ωστόσο την πρόδωσε για μια ακόμα φορά σήμερα και η Kostyuk απάντησε με δικό της break, "σφραγίζοντας" την τεράστια πρόκριση στο 10ο game.

 

Με τον τρόπο που εξελίχθηκε το ματς, ήταν ένα πολύ απογοητευτικό φινάλε για τη Σάκκαρη, που όμως δεν θα έχει καθόλου χρόνο για να το επεξεργαστεί. Πρέπει να ανασυγκροτηθεί άμεσα η πρωταθλήτριά μας αφού σε λίγη ώρα μπαίνει στη μάχη του διπλού, όπου μαζί με τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ θα έχουν δύσκολη αποστολή κόντρα στις Αμερικανίδες Danielle Collins και Desirae Krawczyk, Νο.4 στο ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots