Αποχαιρέτησε και οριστικά το τένις ο Murray (vids)

 
Αποχαιρέτησε και οριστικά το τένις ο Murray (vids)
© ITF Tennis
tn team Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2024 - 22:52

Ο Andy Murray έδωσε την τελευταία του παράσταση στο επαγγελματικό τένις στο Suzanne Lenglen, καθώς δεν μπόρεσαν να μπουν στα ημιτελικά του διπλού των Ολυμπιακών Αγώνων με τον συμπαίκτη του, Daniel Evans.

Ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο στην πρόσφατη ιστορία του αθλήματος κλείνει, με τον Andy Murray να ολοκληρώνει και επίσημα πια την καριέρα του.

Ο 37χρονος Βρετανός, ο οποίος δεν κατάφερε να παίξει στο μονό μετά τον τραυματισμό που είχε πριν από 2 μήνες στο Queen's, ολοκλήρωσε την πορεία του στα προημιτελικά του διπλού των Ολυμπιακών Αγώνων, μαζί με τον Evans.

Οι δυο Βρετανοί ηττήθηκαν από τους Taylor Fritz και Tommy Paul με 6-2, 6-4, σε ένα ματς που οι Αμερικανοί ήταν αισθητά καλύτεροι.

Θυμίζουμε πως ο Murray και ο Evans μπήκαν με έναν πολύ περιπετειώδη τρόπο στα προημιτελικά, αφού έσωσαν 7 match points συνολικά, ή αλλιώς 7 career-ending points για τον Murray!

Στον 1ο γύρο είχαν κερδίσει τους Ιάπωνες Taro Daniel και Kei Nishikori με 2-6, 7-6 (5), 11-9, κάνοντας μια απίθανη ανατροπή στο match tie-break από το 4-9! Έσβησαν δηλαδή 5 συνεχόμενα match points και πήραν τελικά το tie-break με 11-9, κερδίζοντας τους 7 τελευταίους πόντους του ματς!

Στον 2ο γύρο βρέθηκαν αντιμέτωποι με διπλό match point απέναντι στους Βέλγους Sander Gille και Joran Vliegen, τους οποίους τελικά νίκησαν με 6-3, 6-7 (8), 11-9.

Ο Murray δεν μπόρεσε ποτέ μετά τα σοβαρά χειρουργεία που έκανε και την αντικατάσταση του ισχίου του με μεταλλικό να επιστρέψει στο καλύτερό του επίπεδο και να διεκδικήσει κι άλλα Grand Slams, έδειξε όμως την τεράστια αγάπη του για το άθλημα και τον ανταγωνισμό, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για να παραμείνει ενεργός μέχρι και σήμερα.

Ο αριθμός των 3 Grand Slam σίγουρα τον αδικεί, αφού έπαιξε μαζί με τους καλύτερους όλων των εποχών και είχε άλλωστε και 6 χαμένους τελικούς σε Slams. Κατέκτησε ακόμα 2 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς, 14 τίτλους σε Masters 1000 και συνολικά είχε 46 τίτλους καριέρας.

Πέρασε 41 (διαδοχικές) εβδομάδες στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, από το Νοέμβριο του 2016 μέχρι τον Αύγουστο του 2017, ενώ μέσα στις 739 νίκες καριέρας του, βρίσκονται 105 νίκες απέναντι σε Top 10 τενίστες και 29 νίκες απέναντι στους Big 3 (έχει κερδίσει από 11 φορές τους Federer και Djokovic και 7 φορές τον Nadal).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots