Ούτε το χρυσό μετάλλιο θα σταματήσει τον Djokovic!

 
Ούτε το χρυσό μετάλλιο θα σταματήσει τον Djokovic!
© ITF Tennis
tn team Κυριακή, 04 Αυγούστου 2024 - 21:33

Στις δηλώσεις που έκανε μετά τη νέα ιστορική του επιτυχία, ο Novak Djokovic είπε πως εξακολουθεί να βρίσκει κίνητρο για να συνεχίσει την καριέρα του, παρότι έχει κερδίσει κυριολεκτικά τα πάντα πλέον. Η πολύ ξεχωριστή στιγμή της κατάκτησης του χρυσού για τη Σερβία και τα καλά του λόγια για τον Carlos Alcaraz.

Στις δηλώσεις που έκανε μετά τον θρίαμβό του στο Παρίσι, ο Djokovic ρωτήθηκε και για την επόμενη μέρα, λέγοντας πως για την ώρα θέλει να το γιορτάσει, αλλά φαίνεται πως θα συνεχίσει να κάνει αυτό που ήδη κάνει, αφού το γεγονός πως έχει πλέον φτάσει σε όλα τα σπουδαία κατορθώματα που υπάρχουν σ' αυτό το άθλημα, δεν τον κάνει να χάνει την όρεξη και το κίνητρό του.

"Ξέρω πως τώρα έχω κερδίσει όλα τα μεγάλα τουρνουά, αλλά εξακολουθώ να αγαπώ αυτό το άθλημα, μου αρέσει να αγωνίζομαι, να προπονούμαι μέρα με τη μέρα, να συνεχίσω να βελτιώνομαι και να φροντίζω το σώμα μου. Το τένις σημαίνει πολλά για μένα και κάνω το καλύτερο που μπορώ για να δίνω τα πάντα σ' αυτό το άθλημα. Δεν ξέρω τι θα φέρει το μέλλον, αλλά τώρα είναι η ώρα για να το γιορτάσουμε."

Το χρυσό μετάλλιο ήταν ίσως και το σημαντικότερο κατόρθωμα για τον ίδιο τον Nole, από τα αμέτρητα που έχει πετύχει: "Πάντα υπάρχουν αμφιβολίες, όμως η πίστη και η αυτοπεποίθηση ότι μπορώ να πετύχω τους στόχους μου είναι πάντα ισχυρότερες. Ήταν ξεκάθαρο για μένα πως αυτή θα ήταν η τελευταία μου ευκαιρία για το χρυσό, οπότε έπρεπε να συγκεντρωθώ όσο το δυνατόν περισσότερο στον στόχο μου. Τίποτα δεν ξεπερνάει τη στιγμή που ανέβαινα στο βάθρο και άκουγα τον ύμνο της Σερβίας με τη σημαία υψωμένη."

Η σεζόν μπορεί να μην κυλούσε ιδανικά για τον 37χρονο Nole, που ήξερε όμως από την αρχή πως ήταν σε καλύτερη κατάσταση από το Wimbledon, όπου ερχόμενος από εγχείρηση έφτασε μέχρι τον τελικό: "Προετοιμάστηκα ώστε να είμαι στην καλύτερή μου κατάσταση για το Roland Garros, το Wimbledon και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο τραυματισμός στο Παρίσι άλλαξε τα σχέδιά μου, αλλά ο τελικός στο Wimbledon με έκανε να ξαναβρώ το επίπεδό μου και να δώσω στον εαυτό μου την καλύτερη ευκαιρία για τους Ολυμπιακούς. Ήταν ξεκάθαρο σε μένα πως θα είμαι διαφορετικός τενίστας σ' αυτό το τουρνουά, μετά την εύκολη νίκη που έκανε ο Carlos εναντίον μου στον τελικό του Wimbledon. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από το να παίζεις για την πατρίδα σου."

Τέλος, ο Djokovic δεν παρέλειψε να δώσει τα εύσημα και στον Alcaraz για το πολύ καλό τουρνουά και την προσπάθειά του, λέγοντας πως σίγουρα θα κερδίσει το χρυσό στο μέλλον: "Η νίκη στον ημιτελικό έβγαλε ένα βάρος από πάνω μου, γιατί ήξερα πως θα είχα σίγουρα ένα μετάλλιο. Ήθελα όμως το χρυσό. Έπαιζα με τον καλύτερο παίκτη του κόσμου αυτή την περίοδο, έναν σπουδαίο άνθρωπο, με υπέροχες αξίες και έναν παίκτη που είμαι σίγουρος πως θα κερδίσει το χρυσό στο μέλλον. Έπρεπε να ανεβάσω πολύ το επίπεδό μου και το πέτυχα. Δεν μπορώ να είμαι πιο χαρούμενος με αυτά που έχω ζήσει στην καριέρα μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots