Έτοιμη η οροφή στο Roland Garros! (pic)

 
tennisnews team Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 - 14:10

Ένα μήνα πριν από τον αρχικό σχεδιασμό και περισσότερο από 3,5 μήνες πριν την έναρξη του Roland Garros, η οροφή του σταδίου Philippe Chatrier είναι πανέτοιμη για να χρησιμοποιηθεί, όπως ενημέρωσαν οι διοργανωτές!

Οι εργασίες για την πολυαναμενόμενη οροφή του κεντρικού γηπέδου του Roland Garros έχουν ολοκληρωθεί, με την τοποθέτηση του 11ου και τελευταίου στηρίγματος σήμερα. Όπως αναφέρει η σχετική δημοσίευση στο Twitter, πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία, καθώς η οροφή έχει ολοκληρωθεί ένα μήνα πριν από τον προγραμματισμό.

Για πολλά χρόνια οι διοργανωτές του Roland Garros αντιμετώπισαν προβλήματα με τις βροχές στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια των δυο εβδομάδων του τουρνουά. Τουλάχιστον στις τελευταίες φάσεις του χωμάτινου Grand Slam, τα προβλήματα αυτά δεν θα υπάρξουν ξανά.

Οι τελικοί και οι ημιτελικοί θα γίνουν όπως πάντα στο Philippe Chatrier, ενώ για πρώτη φορά θα γίνουν στο κεντρικό γήπεδο και όλοι οι προημιτελικοί των μονών, σε άνδρες και γυναίκες, εξαιτίας της δυνατότητας της οροφής, που θα επιτρέπει τη διεξαγωγή αγώνων κατόπιν βροχοπτώσεων, αλλά και μετά τη δύση του Ηλίου.

Τα τελευταία χρόνια είναι σε εξέλιξη μια πλήρη ανακαίνιση στις εγκαταστάσεις του Roland Garros και στο τουρνουά του 2020 θα υπάρχει αναβάθμιση και στη χωρητικότητα των δυο μεγάλων γηπέδων, αφού το Philippe Chatrier θα μπορεί να φιλοξενήσει έως 15.000 θεατές και το Suzanne Lenglen έως 10.000.

Το Roland Garros αυτής της χρονιάς θα ξεκινήσει στις 25 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιουνίου.