Roland Garros: "Δεν είναι στο χέρι μας"

 
Roland Garros: "Δεν είναι στο χέρι μας"
Roland Garros: "Δεν είναι στο χέρι μας"
tennisnews team Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 - 18:51

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν είναι καθόλου απίθανο να ακυρωθεί το Roland Garros για πρώτη φορά από το 1940, όταν συνέβη εξαιτίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο πρόεδρος της FFT, Guy Forget, εξήγησε πως η απόφαση δεν εξαρτάται μόνο από την ομοσπονδία. 

Η ΑΤΡ έχει ανακοινώσει αναστολή του tour για τις επόμενες 6 εβδομάδες και η WTA για τις επόμενες 5 εβδομάδες, αναμένοντας νέες ανακοινώσεις από την επόμενη εβδομάδα. Η αναστολή ολοκληρώνεται 4 εβδομάδες πριν την έναρξη του Roland Garros, ωστόσο με την κατάσταση που επικρατεί αυτές τις ημέρες σε Ισπανία και Ιταλία, τα δυο μεγάλα τουρνουά πριν από το παρισινό Grand Slam, στη Μαδρίτη και στη Ρώμη, είναι επίσης εξαιρετικά αμφίβολα.

Αυτή τη στιγμή τα πράγματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά ούτε στη Γαλλία. Η FFT, ακολουθώντας και τις οδηγίες της ITF, έχει ακυρώσει όλα τα εγχώρια πρωταθλήματα, ενώ στη χώρα δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση 1.000 ατόμων στον ίδιο χώρο. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει μια αβεβαιότητα σχετικά με το Roland Garros και o διευθυντής της FFT, Guy Forget, δεν είναι σίγουρος αν μια διοργάνωση κεκλεισμένων των θυρών μπορεί να είναι η λύση.

"Και αυτό δημιουργεί προβλήματα. Για να είναι βιώσιμο, θα πρέπει να υπάρξει χρόνος, θα πρέπει να πάρουμε γρήγορα μια απόφαση", είπε ο ισχυρός άνδρας της FFT και του Roland Garros, Guy Forget.

Το Roland Garros έχει συνολικά έσοδα γύρω στα 200 εκατομμύρια ευρώ και το 1/3 από αυτά, έρχονται από τα εισιτήρια.

"Προτεραιότητα είναι η υγεία των θεατών και των παικτών. Θα ερευνήσουμε όλες τις πιθανότητες, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν θα είναι μια απόφαση που θα παρθεί μόνο από την FFT. Θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες της κυβέρνησης."

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots