Roland Garros: Κοντά στα 50 εκ. ευρώ τα χρηματικά έπαθλα

 
Roland Garros: Κοντά στα 50 εκ. ευρώ τα χρηματικά έπαθλα
© Nicolas Gouhier / FFT
tn team Παρασκευή, 12 Μαϊος 2023 - 14:32

Τα 50 εκατομμύρια ευρώ θα πλησιάσουν τα χρηματικά έπαθλα στο φετινό Roland Garros, που θα σημειώσει αύξηση της τάξης του 12,3%, σε σχέση με την περσινή διοργάνωση.

Μια νέα αξιοσημείωτη άυξηση ανακοίνωσε στα χρηματικά του έπαθλα το Roland Garros, που θα μοιράσει στους παίκτες και στις παίκτριες που θα αγωνιστούν πέρσι στο Παρίσι το ποσό των 49,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για μια αύξηση 12,3% σε σχέση με το περσινό τουρνουά. Στα μονά, η αύξηση θα είναι στο 9,1%, με το βάρος όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια να πέφτει σε παίκτες που βρίσκονται χαμηλότερα στην κατάταξη, αφού στους πρώτους 3 γύρους οι αυξήσεις κυμαίνονται από 11% έως 13%.

Στα ταμπλό των προκριματικών, η αύξηση φτάνει το 11,8%.

Σε απόλυτα νούμερα, οι πρωταθλητές των μονών στο φετινό Roland Garros θα κερδίσουν από 2,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι φιναλίστ ακριβώς τα μισά. Η παρουσία και μόνο στο κυρίως ταμπλό, σημαίνει 69.000 ευρώ για κάθε παίκτη/παίκτρια, ενώ η πρόκριση στον 2ο γύρο, δηλαδή μια νίκη στο κυρίως ταμπλό, ισοδυναμεί με 97.000 ευρώ.

Αξιοσημείωτο και το ποσό των 16.000 ευρώ, που είναι το minimum που μπορεί να πάρει κάποιος/-α στα μονά, ακόμα και αν ηττηθεί στον 1ο γύρο των προκριματικών.

Τέλος, πολύ εντυπωσιακή είναι και η αύξηση για το ταμπλό στο τένις σε αμαξίδιο, η οποία θα φτάσει το 40% σε σχέση με το 2022.

Αναλυτικά τα χρηματικά έπαθλα του Roland Garros το 2023:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots