FFT: "Όλοι θα είναι χαρούμενοι όταν γίνει το Roland Garros"

 
FFT: "Όλοι θα είναι χαρούμενοι όταν γίνει το Roland Garros"
FFT: "Όλοι θα είναι χαρούμενοι όταν γίνει το Roland Garros"
tennisnews team Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 - 20:55

O πρόεδρος της FFT είπε πως αντιλαμβάνεται την κριτική που γίνεται μετά την ξαφνική ανακοίνωση για την αναβολή του Roland Garros, αλλά όταν έρθει εκείνη η ώρα όλοι θα είναι ευχαριστημένοι που το τουρνουά θα γίνει και δεν θα ακυρωθεί.

"Είχαμε συνάντηση λίγες ημέρες πριν πάρουμε την απόφαση και ήταν εκεί εκπρόσωποι της ΑΤΡ, της WTA και της ITF. Αναλύσαμε διάφορα ενδεχόμενα και επιλέξαμε τις ημερομηνίες που κρίναμε ότι θα έχουν τη μικρότερη αρνητική επιρροή στο tour. Καταλαβαίνω την αρνητική κριτική, αλλά είμαι σίγουρος πως όταν έρθει εκείνη η ώρα, όλοι θα είναι χαρούμενοι που το Roland Garros θα γίνει", είπε ο Bernard Giudicelli, πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας αντισφαίρισης (FFT).

Θυμίζουμε πως οι νέες ημερομηνίες του Roland Garros είναι 20 Σεπτεμβρίου με 4 Οκτωβρίου και συμπίπτουν με το Laver Cup, που θα γίνει το τριήμερο 25-27 Σεπτεμβρίου στη Βοστώνη. Ο Roger Federer είχε αποσύρει από τον Φεβρουάριο τη συμμετοχή του από το Roland Garros, οπότε οι διοργανωτές γνώριζαν πως δεν τον επηρέαζε άμεσα. Επηρεάζει όμως το Laver Cup, όπου εκτός από τον Ελβετό, πιθανότατα θα αγωνιζόντουσαν οι περισσότεροι κορυφαίοι τενίστες του κόσμου - κάτι που αν ισχύσουν οι τωρινές ημερομηνίες είναι πολύ δύσκολο να συμβεί.

Ο Giudicelli είπε πως επικοινώνησε με τον ατζέντη του Federer, πριν ανακοινώσουν την απόφασή τους στην FFT: "Δεν μιλήσαμε απευθείας με τον Federer, αλλά τηλεφώνησα στον Tony Godsick και τον ενημέρωσα για την απόφασή μας. Δεν το διαπραγματευτήκαμε, απλά τον ενημερώσαμε."

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots