"Αν δεν γίνει το Roland Garros θα μας κοστίσει 260 εκ. ευρώ!"

 
 "Αν δεν γίνει το Roland Garros θα μας κοστίσει 260 εκ. ευρώ!"
"Αν δεν γίνει το Roland Garros θα μας κοστίσει 260 εκ. ευρώ!"
tennisnews team Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 - 21:22

Ένα διοικητικό στέλεχος της FFT, επεσήμανε σε δηλώσεις του πως αν το πιο εφιαλτικό σενάριο επιβεβαιωθεί και δεν γίνει καθόλου το Roland Garros αυτή τη χρονιά, θα κοστίσει στους διοργανωτές 260 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα χαθούν και χιλιάδες δουλειές.

Την ημέρα που η FFT ανακοίνωσε πως το Roland Garros αναβάλλεται και αντί για την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου θα ξεκινήσει στις 20 Σεπτεμβρίου, η κριτική που δέχτηκε ήταν πολύ έντονη. Οι άλλες διοργανώσεις κατηγόρησαν την FFT επειδή απ' ότι φαίνεται πήρε μονομερώς αυτή την απόφαση, ενώ οι παίκτες κατηγόρησαν επίσης τους διοργανωτές, επειδή έμαθαν τα νέα από το Twitter.

Σε μια συνέντευξή του στη L'Equipe, ένα διοικητικό στέλεχος της FFT, o Lionel Maltese, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το να μη γίνει καθόλου το Roland Garros, θα είναι καταστροφικό για πολύ κόσμο.

"Ξέραμε πως δεν θα άρεσε στον Τύπο, οπότε δεν μας εξέπληξε καθόλου αυτό που έγινε. Η προτεραιότητά μας είναι να γίνει το τουρνουά. Η ακύρωσή του θα σημάνει απώλεια 260 εκατομμυρίων ευρώ, που συνεπάγεται με απώλεια 100 εκατομμυρίων ευρώ για τους ομίλους μας (της FFT). Χιλιάδες επαγγέλματα διακυβεύονται. Θα έχει τεράστιο αντίκτυπο σε παίκτες που είναι πιο χαμηλά στην κατάταξη και που παίρνουν μεγάλη βοήθεια από τα χρήματα αυτά. Έχουμε με το μέρος μας μια σιωπηλή μειοψηφία", δήλωσε ο Maltese.

Δυο άνθρωποι που άσκησαν αυστηρή κριτική στο Roland Garros μετά την πολυσυζητημένη ανακοίνωση, ήταν ο πρόεδρος της DDF (Γερμανική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης), Dirk Hordorff, καθώς και ο Vasek Pospisil, που είναι μέλος του ATP Council. Ο Hordorff είχε πει σε συνέντευξή του στη L'Equipe πως η FFT έδειξε "απαράδεκτη" συμπεριφορά, ενώ ο Pospisil χαρακτήρισε "αλαζονική" την απόφαση, μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter.

O Maltese πάντως απάντησε στα σχόλια και των δυο, εξηγώντας πως ο Pospisil θέλει να περάσει τη γραμμή του και συσχέτισε την επέμβαση του Hordorff με την προσωπική σχέση που έχει με τον Pospisil, καθώς παλιότερα υπήρξε προπονητής του: "O Pospisil είναι μέλος του συμβουλίου των παικτών της ΑΤΡ, αλλά έχει την προσωπική του θέση. Αυτός κρύβεται πίσω από την πρωτοβουλία για το μποϊκοτάρισμα του Roland Garros, επειδή τον ενδιαφέρει περισσότερο να παίξει στο Laver Cup."

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots