Roland Garros: Όλο και πιο δύσκολα τα πράγματα

 
Roland Garros: Όλο και πιο δύσκολα τα πράγματα
Roland Garros: Όλο και πιο δύσκολα τα πράγματα
tennisnews team Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 - 9:30

Μετά και την ανακοίνωση των νέων μέτρων από τη γαλλική κυβέρνηση, ο στόχος της FFT να διοργανώσει το Roland Garros τον Σεπτέμβριο γίνεται όλο και δυσκολότερος!

Όπως σημείωσε και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Edouard Philippe: "Καμία συγκέντρωση άνω των 5.000 ατόμων δε θα επιτραπεί πριν από τον Σεπτέμβριο. Η σεζόν του 2019-2020 στον επαγγελματικό αθλητισμό, συμπεριλαμβάνου και του ποδοσφαίρου, δεν θα συνεχιστεί. Θα είναι εφικτό, τις ημέρες που θα έχει καλό καιρό, να προπονούνται οι αθλητές των ατομικών αθλημάτων σε ανοιχτά γήπεδα, τηρώντας τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής. Δεν θα επιτρέπονται προπονήσεις σε κλειστά γήπεδα, ούτε για ομαδικά, ούτε για αθλήματα που έχουν επαφή."

Όλα τα παραπάνω δεν ακυρώνουν βεβαίως το Roland Garros, το οποίο επίσημα έχει αναβληθεί μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου, αλλά σίγουρα εντείνουν τις ανησυχίες των διοργανωτών. Το ενδεχόμενο να αρθούν όλα τα μέτρα (τα οποία ισχύουν έως τις 31 Αυγούστου) τον επόμενο μήνα είναι σχεδόν αδύνατο και το Roland Garros είναι ένα τουρνουά που υποδέχεται περίπου μισό εκατομμύριο φιλάθλους στις δυο εβδομάδες της διάρκειάς του.

Ακόμα και αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, κάτι που δεν θα ήθελε η FFT, αναμένεται να απασχολήσει 3.000 εργαζόμενους, που θα κάνει αρκετά δύσκολη την τήρηση των μέτρων σε όλους τους χώρους των εγκαταστάσεων, ειδικά στους κλειστούς. Επίσης είναι πιθανό το ενδεχόμενο να μην επιτρέπονται ακόμα οι αγώνες σε κλειστά γήπεδα, επομένως να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ολοκαίνουργια οροφή του Philippe Chatrier.

Ένα μεγάλο ερώτημα είναι και το τι θα συμβεί με τις αερογραμμές, καθώς η διεξαγωγή του Roland Garros ακόμα και χωρίς κόσμο θα σημαίνει την υποδοχή εκατοντάδων αθλητών και προπονητών, απ' όλα τα μέρη του κόσμου, από χώρες που θα βρίσκονται σε διάφορες φάσεις του ιού. Και αυτό συνεπώς κρίνεται πολύ δύσκολο να γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση της Γαλλίας.

Όλα τα παραπάνω καθιστούν αμφίβολη τη διεξαγωγή του παρισινού Grand Slam και σχεδόν αδύνατη την κανονική διεξαγωγή του. Ακόμα και αν δούμε Roland Garros πριν το 2021, θα είναι με πολύ διαφορετικές συνθήκες απ' αυτές που έχουμε συνηθίσει.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots