Roland Garros: Αναβάλλεται για τις 27 Σεπτεμβρίου

 
Roland Garros: Αναβάλλεται για τις 27 Σεπτεμβρίου
Roland Garros: Αναβάλλεται για τις 27 Σεπτεμβρίου
tennisnews team Τρίτη, 05 Μαϊος 2020 - 21:16

Μια φήμη που υπήρχε εδώ και λίγο καιρό επιβεβαιώθηκε από την FFT, με το Roland Garros να αναβάλλεται για μια ακόμα εβδομάδα!

Στις 17 Μαρτίου, το Roland Garros έκανε μια ανακοίνωση που ταρακούνησε τον τενιστικό κόσμο, αναβάλλοντας το Grand Slam του Παρισιού από τον Μάιο στον Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα την περίοδο 20 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου.

Εδώ και λίγο καιρό, ξεκινώντας από ένα δημοσίευμα της Le Parisien, υπήρχε έντονη φημολογία για μια νέα αναβολή του παρισινού major για μια ακόμα εβδομάδα, κάτι που επιβεβαιώθηκε πριν από λίγο από την FFT.

Το Roland Garros λοιπόν δεν θα ξεκινήσει πριν από τις 27 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τη μέχρι τώρα ενημέρωση. Οι αγώνες για τα κυρίως ταμπλό, μετατίθενται για την περίοδο 27 Σεπτεμβρίου - 11 Οκτωβρίου.

"Μετά από συζητήσεις που έγιναν με τα διεθνή όργανα του τένις (ATP, WTA και ITF), με θέμα την υγεία και την ασφάλεια όλων από τον COVID-19, αναλύσαμε τις επιλογές μας και καταλήξαμε να τροποποιήσουμε ελαφρώς τις ημερομηνίες του Roland Garros για το 2020, προκειμένου να μπορέσουν να γίνουν και οι 3 εβδομάδες του τουρνουά, από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 11 Οκτωβρίου", ανέφερε η ενημέρωση της γαλλικής ομοσπονδίας, όπως μεταφέρθηκε από το tennis.com. Η ημερομηνίες αυτές, περιλαμβάνουν και τους αγώνες των προκριματικών (21-25 Σεπτεμβρίου).

Το Roland Garros μπορεί να έχει περισσότερες επιλογές σε σχέση με το Wimbledon όσον αφορά τις ημερομηνίες της διεξαγωγής του, ωστόσο δεν είναι ένα τουρνουά που μπορεί να γίνει όλες τις εποχές του χρόνου και όσο επεκτείνετε η αναστολή του tour και μεταφέρεται στο καλαντάρι, τόσο περισσότερες θα γίνονται και οι πιθανότητες της ακύρωσής του.

Θυμίζουμε και την τοποθέτηση της Υπουργού Αθλητισμού της Γαλλίας, Roxana Maracineanu, την προηγούμενη εβδομάδα, που είχε πει πως οι πολύ σημαντικές διοργανώσεις της χώρας, όπως είναι και το Roland Garros, δεν θα διεξαχθούν αν δεν μπορέσουν να υποδεχτούν φιλάθλους.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots