Η κλήρωση του Roland Garros

 
Roland Garros official ball
Roland Garros official ball Christophe Guibbaud / FFT
tennisnews team Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 - 19:12

Στο ίδιο μισό του ταμπλό βρίσκονται οι Rafael Nadal και Dominic Thiem, στο άλλο μισό Novak Djokovic και Στέφανος Τσιτσιπάς, ενώ ο Andy Murray θα αντιμετωπίσει τον Stan Wawrinka στον 1ο γύρο. Οι αντίπαλοι της Μαρίας Σάκκαρη και του Τσιτσιπά, καθώς και τα αναλυτικά ταμπλό, όπως προέκυψαν μετά και την κλήρωση του Roland Garros.

Παρά το γεγονός πως βρίσκεται στο Νο.20 του ταμπλό, η Μαρία Σάκκαρη θα έχει δύσκολο έργο στην πρεμιέρα της στο Roland Garros, καθώς θα αντιμετωπίσει την πολύ δυνατή Ajla Tomljanovic.

Στο πρώτο τέταρτο του ταμπλό βρέθηκε η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, η οποία αν προκριθεί στον 2ο γύρο θα παίξει είτε με qualifier, είτε με τη Shelby Rogers, στον 3ο γύρο διασταυρώνεται με την Johanna Konta, στον 4ο γύρο με τις Kiki Bertens και Svetlana Kuznetsova και στα προημιτελικά με την κορυφαία του ταμπλό, Simona Halep.

H πολύ φορμαρισμένη Victoria Azarenka έχει πιθανή αντίπαλη στον 4ο γύρο τη Serena Williams, με τις δυο τους να βρίσκονται στο ίδιο τέταρτο με την Elina Svitolina και στο ίδιο μισό με τη Halep. Στην άλλη μεριά του ταμπλό μπήκαν οι Karolina Pliskova, Sofia Kenin, Petra Kvitova και Aryna Sabalenka. 

Πιθανοί προημιτελικοί:
[1] Halep v Bertens [5]
[3] Svitolina v Williams [6]
[8] Sabalenka v Kenin [4]
[7] Kvitova v Pliskova [2]

Στο δεύτερο τέταρτο του ανδρικού ταμπλό βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που είναι στο Νο.4 του ταμπλό και θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του τον νεαρό Ισπανό Jaume Munar. Σε περίπτωση που επιβεβαιώσει τα προγνωστικά, ο Στέφανος είναι πιθανό να αντιμετωπίσει για 2η φορά μέσα σε μια εβδομάδα τον Pablo Cuevas, ειδάλλως θα αντιμετωπίσει κάποιον από το προκριματικό ταμπλό.

Στον 3ο γύρο, ο Στέφανος έχει πιθανότερο αντίπαλο τον Filip Krajinovic, ενώ στον 4ο γύρο τους Grigor Dimitrov και Denis Shapovalov. Στα προημιτελικία, διασταυρώνεται με τον Daniil Medvedev, καθώς και με τον Andrey Rublev.

O Τσιτσιπάς βρίσκεται στο ίδιο μισό του ταμπλό με τον Novak Djokovic, που σημαίνει πως μπορεί να τον αντιμετωπίσει μόνο στα ημιτελικά. Ο Djokovic θα παίξει στην πρεμιέρα του με τον Mikael Ymer, στον 2ο γύρο με έναν εκ των Hugo Dellien και Ricardas Berankis, ενώ στον 3ο γύρο διασταυρώνεται με τον Hubert Hurkacz, στον 4ο γύρο με τον Karen Khachanov και στα προημιτελικά με τους Matteo Berrettini και Roberto Bautista Agut.

Στην κάτω μεριά του ταμπλό, βρίσκονται οι Nadal και Thiem, τα δυο μεγάλα φαβορί δηλαδή μαζί με τον Djokovic. Ο Nadal θα παίξει στην πρεμιέρα του με τον Egor Gerasimov, στον 2ο γύρο είτε με qualifier, είτε με τον Mackenzie McDonald, ενώ έχει στον 3ο γύρο πιθανούς αντιπάλους τους Dan Evans και Kei Nishikori, στον 4ο γύρο τον Fabio Fognini και στα προημιτελικά τον Alexander Zverev.

Ο Thiem από τη μεριά του θα παίξει στον 1ο γύρο με τον Marin Cilic, στον 2ο γύρο έχει πιθανό αντίπαλο τον Reilly Opelka, στον 3ο γύρο τον Casper Ruud, στον 4ο γύρο τους Stan Wawrinka και Felix Auger-Aliassime και στα προημιτελικά τους Gael Monfils και Diego Schwartzman. Αξίζει επίσης να αναφερθεί, το ζευγάρι "φωτιά" στον 1ο γύρο των Andy Murray και Wawrinka!

Πιθανοί προημιτελικοί:
[1] Djokovic v Berrettini [7]
[5] Medvedev v Tsitsipas [5]
[8] Monfils v Thiem [3]
[6] Zverev v Nadal [2]

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots