Roland Garros: Από τους 5.000 στους 1.000 θεατές!

 
Philippe Chatrier
Philippe Chatrier Loïc Wacziak / FFT
tennisnews team Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 - 0:32

Ένα ακόμα μεγάλο πλήγμα ενδέχεται να υποστεί το Roland Garros, καθώς ο πρωθυπουργός της Γαλλίας είπε σε δηλώσεις του το βράδυ της Πέμπτης πως η κυβέρνηση δε σκοπεύει να επιτρέψει στο παρισινό Grand Slam να φιλοξενεί περισσότερους από χίλιους φιλάθλους την ημέρα.

Ξεκινώντας από τους 11.500 θεατές, το Roland Garros έπεσε πριν από λίγες ημέρες στους 5.000 και απ' ότι φαίνεται πολύ σύντομα θα υποστεί ένα νέο, ακόμα μεγαλύτερο αναλογικά πλήγμα.

Όπως είπε στη γαλλική τηλεόραση το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Jean Castex, η γαλλική κυβέρνηση δε σκοπεύει να κάνει εξαίρεση για το Roland Garros στα νέα μέτρα που όρισε, σύμφωνα με τα οποία καμιά διοργάνωση δεν μπορεί να έχει πάνω από 1.000 φιλάθλους στους χώρους της.

"Δεν έχει σημασία που επεκτάθηκε", απάντησε ο Castex, όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε σχετικά με τα μέτρα που έλαβε το Roland Garros να επεκτείνει τους χώρους του και να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής αποστασιοποίησης για να μπορέσει να φιλοξενήσει φιλάθλους.

"Πηγαίνουμε από τους 5.000 στους 1.000 και δεν υπάρχει λόγος να μην εφαρμόσουμε τους ίδιους κανόνες σε όλους", πρόσθεσε ο Castex.

Όσο για το ενδεχόμενο να κινδυνέψει να μη γίνει καθόλου το Roland Garros εξαιτίας αυτού του νέου πλήγματος, ο πρωθυπουργός είπε: "Πρέπει να ρωτήσετε τη διοργάνωση. Εμάς μας έδωσαν θετική απάντηση", εννοώντας πως το τουρνουά έχει ήδη αποδεχτεί τους νέους όρους.

Από τα λεγόμενα του Castex, δεν αποσαφηνίστηκε αν στους 1.000 ανθρώπους θα περιλαμβάνονται το προσωπικό και οι συμμετέχοντες του τουρνουά. Σύμφωνα με τη L'Equipe πάντως, δε θα συμπεριλαμβάνονται και ο αριθμός αυτός είναι μόνο για τους θεατές.

Τα προκριματικά του Roland Garros, που ούτως ή άλλως γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή και την Κυριακή θα ξεκινήσουν οι αγώνες του κυρίως ταμπλό. Το τουρνουά θα ολοκληρωθεί στις 11 Οκτωβρίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots