Schwartzman: "Πολύ χαρούμενος, αλλά το τουρνουά συνεχίζεται"

 
Diego Schwartzman
Diego Schwartzman YouTube / Roland Garros
tennisnews team Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 - 13:20

Ο Diego Schwartzman προκρίθηκε στον πρώτο του ημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωσης και εξασφάλισε την πρώτη του είσοδο στo Top 10, αυτή τη στιγμή όμως δεν υπάρχει χρόνος για πανηγυρισμούς, καθώς όπως δήλωσε αμέσως μετά τον θρίαμβό του επί του Dominic Thiem, το τουρνουά συνεχίζεται και πρέπει να παραμείνει το ίδιο συγκεντρωμένος στο στόχο του.

"Όταν τελείωσε το παιχνίδι, κάθισα και με κατέβαλλαν τα συναισθήματά μου για λίγο. Αλλά ενώ ήμουν συγκινημένος, είπα στον εαυτό μου ότι αυτό συνεχίζεται. Πρέπει να το ξεχάσω, θα υπάρξει στο μέλλον χρόνος για να το απολαύσω. Τώρα σίγουρα το απολαμβάνω, αλλά πρέπει και να συνεχίσω να κερδίζω. Πρέπει κάπως να μετριάσω τα συναισθήματά μου και να παραμείνω συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνω. Έχω πετύχει πολλά από τα πράγματα που ονειρεύτηκα ως παιδί και που κάποια στιγμή της ζωής μου φαινόντουσαν αδύνατα, αλλά δεν είναι αυτή η στιγμή για να τα επεξεργαστώ."

Για τον αντίκτυπο της επιτυχίας του στην πατρίδα του: "Γνωρίζω καλά τι γίνεται στην Αργεντινή και παίρνω πολλά μηνύματα. Όπως γνωρίζω και τι συμβαίνει με τη Nadia (Podoroska). Δεν μπορείτε να φανταστείτε τις κραυγές μας στο γυμναστήριο όσο τη βλέπαμε. Ήμασταν πολύ νευρικοί και πανηγυρίζαμε σα να βλέπουμε Davis Cup. Είμαστε και οι δυο στα ημιτελικά, είναι απίστευτο. Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι εκπληκτικό αυτό που μου συμβαίνει προσωπικά, αλλά το τουρνουά συνεχίζεται. Και για μένα και για τη Nadia. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε για να συνεχίσουμε να κερδίζουμε."

Για το ενδεχόμενο να κερδίσει και τον Nadal: "Μια νίκη επί του Nadal στο Roland Garros θα είναι σίγουρα μοναδική. Όλες τις φορές που αντιμετώπισα τον Rafa σε 5 σετ, δεν ήμουν προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο. Ακόμα και αν μπορέσω να επαναλάβω αυτό που έκανα στη Ρώμη, να κερδίσω 2 σετ, θα είναι πολύ δυσκολότερο να είμαι έτοιμος πνευματικά και σωματικά για να τον κερδίσω σε best of five. Το να παίζεις 5 σετ με τον Rafa στο χώμα είναι κάτι διαφορετικό, πολλοί λίγοι τον έχουν κερδίσει εδώ. Ελπίζω να καταφέρω να παλέψω, όπως έκανα το 2018, και ελπίζω να μπορέσω να τον κρατήσω περισσότερη ώρα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots