Το επίσημο πόστερ του Roland Garros (pic+vid)

 
Το επίσημο πόστερ του Roland Garros (pic+vid)
©Christophe Guibbaud/FFT
tn team Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:08

To Roland Garros αποκάλυψε το επίσημο πόστερ για τη διοργάνωση του 2021, το οποίο είναι συνυφασμένο και με τη νέα πραγματικότητα στην οποία μας έβαλε η πανδημία.

Κάθε χρονιά, από το 1980 μέχρι σήμερα, η FFT δίνει το ελεύθερο σε κάποιον καλλιτέχνη να δημιουργήσει το επίσημο πόστερ για το Roland Garros. Αυτή τη χρονιά, το πρότζεκτ ανέλαβε ο νέος εικονιστικός ζωγράφος, Jean Claracq.

O Claracq προσάρμοσε το έργο του στη νέα πραγματικότητα που ζούμε στην εποχή της πανδημίας, με κόσμο να παρακολουθεί τους αγώνες στο σπίτι του και όχι από το γήπεδο, ενώ συμπεριέλαβε και ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που θα δούμε στο φετινό τουρνουά: αγώνες σε νυχτερινές ώρες.

Ο καλλιτέχνης γεννήθηκε στη Bayonne το 1991. Μεγάλωσε στη Χώρα των Βάσκων και ενδιαφέρθηκε από πολύ μικρή ηλικία για την τέχνη, μέσα και από τη γιαγιά του, που ήταν έμπορος τέχνης και γνώριζε τα πάντα για τους ιταλικούς αναγεννησιακούς πίνακες.

Στην ηλικία των 13 ετών ζήτησε από τον πατέρα του να πάνε στο Παρίσι, ώστε να μπορέσει να δει μοντέρνα τέχνη. Ξεκίνησε να ζωγραφίζει στην ηλικία των 15 ετών, κάνοντας νυχτερινά μαθήματα στη σχολή τέχνης της Bayonne. Ασχολήθηκε με την εικονιστική τέχνη και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Παρίσι, αποφοιτώντας από την Ανώτερη Σχολή Καλών Τεχνών (Supérieure des Beaux-Arts) το 2017.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots