Αναβάλλεται για 1 εβδομάδα το Roland Garros!

 
Αναβάλλεται για 1 εβδομάδα το Roland Garros!
© Cedric Lecocq / FFT
tn team Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 - 23:31

Όπως δημοσιεύει η L'Equipe, είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί και επίσημα η αναβολή του Roland Garros κατά μια εβδομάδα.

Απ' ότι φαίνεται η FFT αποφάσισε να μεταφέρει το Roland Garros κατά μια τουλάχιστον εβδομάδα, που σημαίνει πως αντί για την περίοδο 23 Μαΐου - 6 Ιουνίου, το χωμάτινο Grand Slam θα ξεκινήσει στις 30 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 13 Ιουνίου.

Το ίδιο δημοσίευμα, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει και αναβολή δυο εβδομάδων, ενώ αναφέρει πως είναι θέμα χρόνου να έχουμε και επίσημη ανακοίνωση του Roland Garros.

Θυμίζουμε πως πέρσι η FFT έφερε τα πάνω-κάτω, όταν ανακοίνωσε πως θα μεταφέρει το Roland Garros από την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου στην τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, χωρίς να έχει τη συγκατάθεση των υπόλοιπων διοικητικών οργάνων του tour.

Τελικά την πήρε και το Roland Garros διεξήχθη το φθινόπωρο, μαζί με μερικά ακόμα μεγάλα τουρνουά της χωμάτινης σεζόν. Φέτος δεν μπορεί να συμβεί κάτι αντίστοιχο, αλλά σίγουρα η μεταφορά του έστω και για μια εβδομάδα, δημιουργεί πονοκέφαλο σε πολλούς.

Η -μόλις 5 εβδομάδων διάρκειας- σεζόν του γρασιδιού, που πέρσι δεν έγινε καν, επηρεάζεται άμεσα από αυτή την απόφαση και ενδέχεται να μειωθεί. Τα τουρνουά της Στουτγκάρδης (ATP), του 's-Hertogenbosch (ATP/WTA) και του Νότιγχαμ (WTA) είναι προγραμματισμένα για την περίοδο 7-13 Ιουνίου, που με τα νέα δεδομένα θα είναι η δεύτερη εβδομάδα του Roland Garros. Παραμένει άγνωστο το τι θα συμβεί με αυτά τα τουρνουά, αλλά δείχνει πολύ δύσκολο να μεταφερθούν, γιατί κάτι τέτοιο θα έπρεπε να αλλάξει ολόκληρο το καλαντάρι και να φέρει αναβολές ακόμα και στα υπόλοιπα μεγάλα τουρνουά. 

Το πρόγραμμα του καλοκαιριού είναι ιδιαίτερα "φορτωμένο" λόγω και των Ολυμπιακών Αγώνων αυτή τη χρονιά. Το Wimbledon αναμένεται να γίνει από τις 28 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου (μόλις δυο εβδομάδες μετά το τέλος του Roland Garros σύμφωνα με τα νέα δεδομένα), οι Ολυμπιακοί Αγώνες για το τένις ξεκινούν στις 26 Ιουλίου και αμέσως μετά ξεκινάει και η αμερικανική hard court season, που ολοκληρώνεται με το US Open την περίοδο 30 Αυγούστου - 12 Σεπτεμβρίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots