Χάνει το Roland Garros o Shapovalov

 
Denis Shapovalov
Denis Shapovalov © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 24 Μαϊος 2021 - 8:21

Ο Denis Shapovalov έπαιξε εξαιρετικά τις δυο τελευταίες εβδομάδες σε Ρώμη και Γενεύη, όμως πάνω που βρέθηκε στην καλύτερή του φόρμα αναγκάστηκε να πάρει μια πολύ δύσκολη απόφαση και να αποσύρει τη συμμετοχή του από το Roland Garros.

"Με θλίψη ανακοινώνω πως μετά από τις συμβουλές των γιατρών μου, πήρα τη δύσκολη απόφαση να αποσύρω τη συμμετοχή μου από το Roland Garros. Δυστυχώς, έχω ενοχλήσεις στον ώμο μου και ενώ οι εξετάσεις ήταν θετικές, είναι καλύτερο να ξεκουραστώ. Τα λέμε το 2022 Roland Garros", ανακοίνωσε ο Shapovalov.

Η χρονική στιγμή ήταν η χειρότερη δυνατή για τον 22χρονο Καναδό, που είχε αρχίσει να παίζει το καλύτερό του τένις στο χώμα.

Θυμίζουμε πως πριν δυο εβδομάδες έφτασε μέχρι τη φάση των "16" του Internazionali BNL d' Italia στη Ρώμη και έπαιξε έναν εκπληκτικό αγώνα με τον Rafael Nadal, από τον οποίο ηττήθηκε στο tie-break του 3ου σετ, παρότι είχε πολλές ευκαιρίες για να κερδίσει.

Την προηγούμενη εβδομάδα πέτυχε 3 νίκες και έφτασε μέχρι τον τελικό της Γενεύης, όπου ηττήθηκε σε δυο κλειστά σετ από τον Casper Ruud.

Ο Shapovalov έγινε ο 7ος παίκτης που απέσυρε τη συμμετοχή του από το Roland Garros, μετά από τους Νικ Κύργιο, Kyle Edmund, Vasek Pospisil, Stan Wawrinka, Attila Balazs και Borna Coric.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots