Nadal: "O Djokovic θα είναι το φαβορί"

 
Nadal: "O Djokovic θα είναι το φαβορί"
© Roland Garros / FFT
tn team Δευτέρα, 30 Μαϊος 2022 - 11:55

Ο Rafael Nadal ήταν ξεκάθαρος πως σ' αυτή την αναμέτρησή του με τον Novak Djokovic ο Σέρβος θα είναι το μεγάλο φαβορί, συγκρίνοντάς την με το ματς που είχαν δώσει στο Roland Garros το 2015, ενώ είπε ακόμα πως κάθε φορά που μπαίνει στο Philippe Chatrier, σκέφτεται πως μπορεί να είναι και η τελευταία!

"Κάθε φορά που βγαίνω να παίξω στο Philippe Chatrier, έχω στο μυαλό μου πως μπορεί να είναι η τελευταία φορά στην καριέρα μου που παίζω σ' αυτό το εκπληκτικό στάδιο. Οπότε προσπαθώ να παλέψω και να το διασκεδάσω όσο περισσότερο μπορώ", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Nadal στο Tennis Channel, λίγο μετά την επικράτησή του στα 5 σετ επί του Auger-Aliassime.

Ο Nadal θα παίξει για 16η φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά του Roland Garros και θα αντιμετωπίσει τον Novak Djokovic για 59η φορά συνολικά στο tour!

"Είναι πολύ δύσκολο να τον αντιμετωπίζεις και να εκτελείς το πλάνο όπως το χεις σχεδιάσει. Δεν προέρχομαι και από την ιδανικότερη κατάσταση, αλλά αυτές είναι οι συνθήκες. Θα είναι κάτι μοναδικό όμως και είμαι ενθουσιασμένος που θα βρίσκομαι σ' αυτό το ματς. Αυτή τη φορά, όπως και το 2015, εκείνος θα είναι το φαβορί. Όλες τις υπόλοιπες φορές που παίξαμε εδώ είτε ήταν 50-50, είτε ήμουν εγώ το φαβορί", είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Rafa, συνεχίζοντας:

"Έφτασε εδώ όντας καλύτερα προετοιμασμένος από εμένα. Τα πάντα όμως μπορούν να συμβούν στον αθλητισμό. Είμαι προετοιμασμένος να τρέξω πολύ και θα πρέπει να εκτελώ τις μπάλες πριν το κάνει εκείνος. Πρέπει να είμαι επιθετικός, όπως ήμουν στο τέλος του σημερινού αγώνα. Το αντιμετωπίζω με ελπίδα και θα δούμε τι θα συμβεί."

9 φορές έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν στο Roland Garros Djokovic και Nadal, με τον Ισπανό να κερδίζει τις 7 από αυτές. Οι δυο ήττες του ήταν στον περσινό ημιτελικό και στα προημιτελικά το 2015, όταν δεν ήταν σε καλή κατάσταση και μπόρεσε να σταθεί στο ίδιο επίπεδο με τον Djokovic μόνο στο 1ο σετ, πριν "λυγίσει" με 7-5, 6-3, 6-1.

Για το αν θα τον επηρεάσει αρνητικά στον τραυματισμό που έχει στο πόδι η αναμέτρηση των 5 σετ με τον Auger-Aliassime, o Nadal είπε: "Δεν το γνωρίζουμε αυτό. Δεν μου αρέσει να κάνω εικασίες για το αν είναι καλά ή άσχημα, θα επιζήσω όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα. Κέρδισα το παιχνίδι με δύσκολο τρόπο και αυτό είναι θετικό. Το σώμα μου είναι κάτι για το οποίο θα μιλήσω περισσότερο όταν τελειώσω την καριέρα μου, τώρα ας μιλήσουμε για τένις. Σωματικά νιώθω καλά, δε νομίζω ότι με επηρέασε πολύ ο σημερινός αγώνας. Ο τραυματισμός είναι κάτι που υπήρχε ήδη και θα είναι εκεί.

Αλλά όσον αφορά την κόπωση, είμαι εντάξει. Γενικότερα υπάρχει μια αβεβαιότητα. Το πιο σημαντικό πράγμα σήμερα ήταν που μπόρεσα να είμαι επιθετικός στο τέλος του παιχνιδιού και να το κερδίσω στο πιο δύσκολο σημείο για μένα. Έζησα μια ακόμα φανταστική μέρα στο Roland Garros, οι νίκες στα 5 σετ είναι πάντα θετικές."

Τέλος, ο Nadal μίλησε και για τον τελικό του Champions League, που έγινε στο Παρίσι και ο Ισπανός τενίστας πήγε στο γήπεδο και παρακολούθησε την αγαπημένη του Ρεάλ Μαδρίτης να κατακτά το 14ο τρόπαιο στην ιστορία της.

"Δεν ήμουν στους πανηγυρισμούς, γιατί ήταν σχεδόν μεσάνυκτα, αλλά ευχαριστώ τη Ρεάλ Μαδρίτης και την UEFA που με προσκάλεσαν. Ήταν η πρώτη φορά που πήγα σε τελικό Champions League και πέρασα υπέροχα, αν και δυσκολεύτηκα να μπω στο γήπεδο με όλο αυτό που συνέβαινε. Έπρεπε να πάω με τα πόδια γιατί όλα είχαν σταματήσει. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και είδα τον αγώνα, υπήρχαν άνθρωποι εκεί που με βοήθησαν. Δεν είδα τους πανηγυρισμούς, στις 00:20 ήμουν ήδη στο δωμάτιό μου, αλλά ήταν μια επιβράβευση για μένα που ήμουν εκεί."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots