Πρώτη ημιφιναλίστ η Trevisan (vid)

 
Πρώτη ημιφιναλίστ η Trevisan (vid)
© Roland Garros / FFT
tn team Τρίτη, 31 Μαϊος 2022 - 15:49

H Martina Trevisan νίκησε μετά από μια μάχη 2,5 ωρών τη Leylah Fernandez και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Roland Garros, μπαίνοντας συγχρόνως στον μεγαλύτερο ημιτελικό της καριέρας της.

Στα 28 της χρόνια, η Martina Trevisan κατάφερε να σημειώσει το μεγαλύτερο breakthrough της καριέρας της, μπαίνοντας στα ημιτελικά του Roland Garros.

Η 28χρονη Ιταλίδα, η οποία είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά στο Παρίσι το 2020, κέρδισε τη Leylah Fernandez με 6-2, 6-7 (3), 6-2 σε μια μάχη 2 ωρών και 21 λεπτών στο Philippe Chatrier, για να πάρει το πρώτο χρονικά εισιτήριο για τα ημιτελικά του Roland Garros.

Με 43 winners και 29 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε το πολύ καλό παιχνίδι της η Trevisan, η οποία ωστόσο έχασε 4 φορές το σερβίς της και λίγο έλειψε να "αυτοκτονήσει", χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες τόσο στο 2ο, όσο και στο 3ο σετ.

Στο 2ο σετ η Ιταλίδα είχε καταφέρει να ανατρέψει το 1-3, για να περάσει μπροστά με break στο 5-4 και να σερβίρει για την πρόκριση. Είχε μάλιστα match point στο 5-4, 40-30, δεν το αξιοποίησε όμως και η Fernandez ισοφάρισε ξανά στο 5-5. Στη συνέχεια η 19χρονη Καναδή πήρε το σετ στο tie-break με 7-3 και έδωσε παράταση στην αγωνία.

Στο 3ο σετ παρόλα αυτά η Trevisan επέστρεψε δυνατότερη και κέρδισε τους 12 από τους 14 πρώτους πόντους, για να προηγηθεί με 3-0. Μετά από ένα game με 4 ισοπαλίες έκανε ξανά break στο σερβίς της 19χρονης και ενίσχυσε το προβάδισμά της στο 4-0.

Προηγήθηκε μέχρι και με 5-1 η Ιταλίδα, που είδε την Fernandez να μειώνει σε 5-3 και να γίνεται ξανά απειλητική. Τελικά, σε ένα game που χρειάστηκε να επιστρέψει από το 15-30, η Trevisan κράτησε το σερβίς της για το 6-3, στην 3η της προσπάθεια που είχε για να σερβίρει για το ματς.

Από το Νο.59 της παγκόσμιας κατάταξης, που είναι και το career high της, η Trevisan αναμένεται να κερδίσει τουλάχιστον 33 θέσεις μετά το Roland Garros και να "αναρριχηθεί" στο Νο.26. Αν προκριθεί στον τελικό, θα μπει και στο Top 20.

Στα ημιτελικά η Ιταλίδα θα αντιμετωπίσει σίγουρα κάποια Αμερικανίδα, είτε αυτή είναι η Coco Gauff, είτε η Sloane Stephens.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots