Djokovic: "Ο Rafa έδειξε γιατί είναι τόσο σπουδαίος" (vid)

 
Djokovic: "Ο Rafa έδειξε γιατί είναι τόσο σπουδαίος" (vid)
©Nicolas Gouhier / FFT
tn team Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022 - 10:32

O Novak Djokovic έδωσε τα εύσημα στον Rafael Nadal και στην ομάδα του για τη μεγάλη νίκη που πέτυχε εις βάρος του, ενώ σχολίασε ακόμα τα βραδινά ματς στο φετινό Roland Garros και το αν τον εξέπληξε το επίπεδο του Rafa μετά τον τραυματισμό στη Ρώμη.

"Συγχαρητήρια στον Rafa. Ήταν ο καλύτερος παίκτης στις κρίσιμες στιγμές. Ξεκίνησε πολύ καλά, προηγήθηκε με 6-2, 3-0. Κατάφερα να επιστρέψω και να κερδίσω το 2ο σετ, αλλά μετά ο Rafa έκανε 2-3 πολύ καλά games στο ξεκίνημα του 3ου σετ και πήγε το τένις του σε ένα άλλο επίπεδο. Ειδικά στις αρχές όλων των σετ, με εξαίρεση το 4ο. Είχα τις ευκαιρίες μου, σέρβιρα για το 4ο σετ, αλλά ήταν ένα ματς που μπορούσε να πάει και στις δυο μεριές. Έδειξε γιατί είναι ο σπουδαίος πρωταθλητής που είναι, με το να μένει τόσο δυνατός πνευματικά και τελειώνοντας μ' αυτόν τον τρόπο τον αγώνα. Συγχαρητήρια σε εκείνον και στην ομάδα του. Δίχως αμφιβολία τα αξίζουν", είπε ο Djokovic στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου για φέτος στο Roland Garros.

Το παιχνίδι του με τον Nadal ξεκίνησε στις 9 το βράδυ στο Παρίσι και ολοκληρώθηκε μετά τη μια, με αρκετή υγρασία και χαμηλές θερμοκρασίες, που έφτασαν τους 12 βαθμούς. Τα βραδινά παιχνίδια είναι κάτι για το οποίο έχουν εκφράσει δυσαρέσκεια και ο Nadal και ο Djokovic στο παρελθόν.

"Υπάρχουν ανάμικτα συναισθήματα για τα βραδινά ματς. Ειλικρινά, πιστεύω πως ξεκίνησε πολύ αργά ο αγώνας, αλλά είναι μια απόφαση που θα πάρει η τηλεόραση. Αυτός είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε, εκείνοι βάζουν τα χρήματα και εκείνοι αποφασίζουν", σχολίασε σχετικά ο Σέρβος.

Για τα συναισθηματικά του σκαμπανεβάσματα μέσα στη διάρκεια του αγώνα, ο Nole είπε: "Δεν θέλετε να ξέρετε τι γινόταν στο κεφάλι μου (γέλια). Σε έναν αγώνα σαν κι αυτόν, υπάρχουν πολλά συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα. Είμαι περήφανος όμως που έμεινα ζωντανός μέχρι και τον τελευταίο πόντο. Έχασα από έναν καλύτερο παίκτη σήμερα. Είχα τις ευκαιρίες μου και δεν τις εκμεταλλεύτηκα."

Για το αν τον εξέπληξε το επίπεδο του Nadal, μερικές ημέρες μετά από τον τρόπο που αποχώρησε από τη Ρώμη, ο Djokovic είπε: "Δεν με εκπλήσσει το επίπεδό του. Δεν είναι η πρώτη φορά που είναι σε θέση να δώσει το 100% ενώ μερικές μέρες πριν είχε τραυματισμό και με δυσκολία περπατούσε. Το έχει κάνει ήδη αρκετές φορές και δεν με εκπλήσσει πλέον."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots