Η κλήρωση των Παπαμιχαήλ και Γραμματικοπούλου στο RG

 
Η κλήρωση των Παπαμιχαήλ και Γραμματικοπούλου στο RG
tn team Κυριακή, 21 Μαϊος 2023 - 17:00

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του προκριματικού ταμπλό του Roland Garros, όπου θα έχουμε διπλή ελληνική εκπροσώπηση! Τη Δευτέρα θα αγωνιστεί η Γραμματικοπούλου, την Τρίτη η Παπαμιχαήλ.

Οι δυο Ελληνίδες που θα αγωνιστούν αυτή την εβδομάδα στα προκριματικά του Roland Garros, Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, έμαθαν σήμερα το απόγευμα τις αντίπαλές τους στο τουρνουά.

Η Παπαμιχαήλ, η οποία βρίσκεται στο Νο.157 της παγκόσμιας κατάταξης, θα συμμετέχει μόλις για 2η φορά στα προκριματικά του Roland Garros και θα διεκδικήσει την πρώτη της πρόκριση στο κυρίως ταμπλό, όχι μόνο στο Παρίσι αλλά και γενικά σε ένα Slam.

Στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσει την 21χρονη Moyuka Uchijima από την Ιαπωνία, μια παίκτρια που βρίσκεται στο Νο.141 της παγκόσμιας κατάταξης και στο Νο.30 του ταμπλό. Φέτος η Uchijima έκανε το ντεμπούτο της σε Grand Slam παίζοντας στο κυρίως ταμπλό του Australian Open με wild card.

Σε περίπτωση που προκριθεί στον 2ο γύρο, η Παπαμιχαήλ θα παίξει με μια εκ των Ankita Raina (No.218 WTA) και Emeline Dartron (Νο.393 WTA), ενώ αν μπει στον 3ο και τελευταιό γύρο των προκριματικών, σαφώς τα πράγματα δυσκολεύουν, αφού διασταυρώνεται με την Arantxa Rus, No.3 στο ταμπλό και Νο.107 στον κόσμο.

Η Γραμματικοπούλου, η οποία βρίσκεται στο Νο.221 του κόσμου, θα παίξει για 5η φορά στο παρισινό Grand Slam, όπου κατάφερε πέρσι να μπει στο κυρίως ταμπλό μέσα από τα προκριματικά.

Η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα της την 21χρονη Αυστριακή Sinja Kraus, Νο.151 στον κόσμο. Αν ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο, θα παίξει με μια εκ των Nao Hibino (No.11 ταμπλό, No.118 WTA) και Na-Lae Han (No.173 WTA).

Στον 3ο γύρο η Βαλεντίνη διασταυρώνεται με την Ελβετίδα Ylena In-Albon, No.132 στον κόσμο, αλλά και με την Αμερικανίδα Coco Vandeweghe, που τώρα βρίσκεται στο Νο.165 αλλά είναι μια παίκτρια με τεράστια εμπειρία, ημιφιναλίστ σε 2 Grand Slams διοργανώσεις και Νο.9 στον κόσμο το 2018.

Στο Παρίσι βρίσκεται και η Raluca Serban, η οποία εκπροσωπεί την Κύπρο και θα αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο των προκριματικών την Κολομβιανή Camila Osorio, No.1 στο ταμπλό και Νο.100 στον κόσμο.

Οι αγώνες των προκριματικών ξεκινούν αύριο Δευτέρα (22/05), με τον αγώνα της Γραμματικοπούλου με την Kraus να γίνεται γύρω στις 12:30 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας. Ο αγώνας της Παπαμιχαήλ θα γίνει την Τρίτη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots