Το Roland Garros παίρνει μέτρα κατά του cyberbullying

 
Το Roland Garros παίρνει μέτρα κατά του cyberbullying
© Clément Mahoudeau / FFT
tn team Δευτέρα, 22 Μαϊος 2023 - 22:06

To Roland Garros γίνεται το πρώτο Grand Slam στην ιστορία που παίρνει μέτρα για να προστατεύσει τους παίκτες από τον διαδικτυακό εκφοβισμό, ένα αρκετά σημαντικό πρόβλημα της εποχής.

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές του σημαντικότερου χωμάτινου τουρνουά, το Roland Garros πρόκειται να συνεργαστεί με την εφαρμογή Bodyguard για τη διοργάνωση του 2023, ώστε να παρέχει μια ειδική προστασία στους παίκτες από το cyberbullying.

Πρόκειται για ένα σημαντικό πρόβλημα και φαινόμενο των ημερών, το ότι οι επαγγελματίες αθλητές λαμβάνουν συνεχώς αρνητικά μηνύματα και σχόλια στο feed τους, που μπορεί να ξεκινούν από μια κακοπροαίρετη κριτική και να καταλήγουν ακόμα και σε απειλές για τη ζωή τους - σχόλια που σε κάθε περίπτωση επηρεάζουν την ψυχολογική κατάσταση του αθλητή και μπορούν να διαμορφώσουν αποτελέσματα.

Η τεχνολογία Bodyguard δημιουργήθηκε το 2017 και φροντίζει να κρατάει μακριά αυτά τα τοξικά σχόλια. Η εφαρμογή θα χρησιμοποιηθεί σε όλους τους λογαριασμούς των παικτών και παικτριών που συμμετέχουν στο φετινό Roland Garros, καθώς και στους επίσημους λογαριασμούς του Grand Slam του Παρισιού, κατά τη διάρκεια, αλλά και μια εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση του τουρνουά. Οι πλατφόρμες τις οποίες καλύπτει, είναι το Facebook, το Instagram, το Twitter, το YouTube, το TikTok και το Discord.

Η διαδικασία θα είναι πολύ απλή, αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι παίκτες είναι να σαρώσουν ένα QR code κι έπειτα να συνδέσουν τους λογαριασμούς τους στα social media με το σύστημα του Bodyguard. Η εφαρμογή, στη συνέχεια, εγγυάται πως δεν θα περνάνε στους λογαριασμούς τους αρνητικά και τοξικά σχόλια.

Το Bodyguard λειτουργεί με αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης, που θα φιλτράρει όλα τα σχόλια και θα έχει τη δυνατότητα να ξεχωρίζει τα απρεπή, σε λιγότερο από 200 χιλιοστά του δευτερολέπτου! Στο πρότζεκτ εργάζονται αρκετοί γλωσσολόγοι, που δίνουν στο σύστημα μοτίβα λέξεων και του επιτρέπουν να ενημερώνεται σε ζωντανό χρόνο, λαμβάνοντας υπόψιν και τις δημοσιεύσεις που γίνονται στα social media. Ο στόχος είναι να φιλτράρονται τα πάντα και παράλληλα να μην υπάρχει υπερβολική λογοκρισία.

"Η ψυχική υγεία των παικτών είναι προτεραιότητα για το Roland Garros. Δεν θα δεχτούμε καμία μορφή βίας στο τουρνουά μας. Είμαστε περήφανοι που είμαστε το πρώτο Grand Slam που προστατεύει τους παίκτες από το cyberbullying. Θέλουμε να προστατεύσουμε τους παίκτες από αυτή την κακοποιητική συμπεριφορά και να τους παρέχουμε τη δυνατότητα να διατηρήσουν την καλύτερη ψυχική κατάσταση όσο αγωνίζονται στο τουρνουά", είπε η Caroline Flaissier, διευθύντρια της γαλλικής ομοσπονδίας τένις (FFT).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots