WTA
Swiatek: "Παίρνω πολλά μηνύματα μίσους - να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να είναι πιο θετικός" (vid)

 
Swiatek: "Παίρνω πολλά μηνύματα μίσους - να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να είναι πιο θετικός" (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023 - 13:47

Η Iga Swiatek μίλησε για την τοξικότητα των social media, ζητώντας να γίνει μια προσπάθεια ώστε να αλλάξει η νοοτροπία του κόσμου.

Μετά τη νίκη της επί της Qinwen Zheng με 3-6, 6-1, 6-1, η Swiatek σχολίασε το συγκεκριμένο ζήτημα, έχοντας λάβει "hate comments" ακόμα και μετά απ' αυτή την αναμέτρηση, μόνο και μόνο επειδή έχασε το 1ο σετ.

Να σημειωθεί πως τέτοια σχόλια είναι πολύ συνηθισμένα και τα λαμβάνουν συχνά παίκτες και παίκτριες που χάνουν αγώνες όταν είναι (θεωρητικά) φαβορί, από ανθρώπους που έχουν υπερβολικά υψηλές απαιτήσεις από εκείνους, είτε επειδή έχουν χάσει χρήματα στο στοίχημα, είτε για κάποιον άλλο λόγο, χωρίς να κατανοούν φυσικά το πόσο δύσκολο είναι αυτό που καλούνται να κάνουν οι αθλητές σε καθημερινή βάση.

"Η πόσοτητα των μηνυμάτων κριτικής και μίσους που παίρνω εγώ και η ομάδα μου ακόμα και όταν χάνω μόνο ένα σετ είναι παράλογη. Θέλω να ενθαρρύνω τον κόσμο να είναι πιο σκεπτικός πριν κάνει ένα σχόλιο στο διαδίκτυο και θα ήταν ωραίο αν μας βοηθούσατε και εσείς οι δημοσιογράφοι σ' αυτό", είπε η κορυφαία παίκτρια του κόσμου στη χθεσινή της συνέντευξη Τύπου.

"Δουλεύουμε σκληρά, έχουμε θυσιάσει πολλά και πάντα δίνουμε το 100%. Είναι λυπηρό να βλέπω στενούς συνεργάτες μου και φυσικά και τον ίδιο μου τον εαυτό, να κριτικάρονται τόσο σκληρά. Σήμερα δεν ξεκίνησα καλά τον αγώνα, θα προτιμούσα αν ο κόσμος εστίαζε στο πως κατάφερα να λύσω τα προβλήματα, παρόλο που δεν έπαιξα καλά στο 1ο σετ. Αυτό απαιτεί πολλή δουλειά σωματικά και πνευματικά", πρόσθεσε η Πολωνή.

Η Swiatek έκλεισε τη δήλωσή της με το μήνυμα να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να είναι πιο θετικός: "Εκτός από την καλύτερη δυνατή παίκτρια, προσπαθώ να είμαι και ο καλύτερος δυνατός άνθρωπος εκτός γηπέδου. Οπότε θέλω να ενθαρρύνουμε τον κόσμο που σχολιάζει στο διαδίκτυο να είναι πιο θετικός και να βλέπει τη θετική πλευρά αυτού που κάνουμε."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots