Djokovic: "Έχω περάσει αμέτρητες ώρες για να αναλύσω πως θα κερδίσω τους Federer και Nadal"

 
Djokovic: "Έχω περάσει αμέτρητες ώρες για να αναλύσω πως θα κερδίσω τους Federer και Nadal"
© Pauline Ballet/FFT
tn team Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023 - 10:39

O Novak Djokovic μίλησε για τον ρόλο που έπαιξαν οι Roger Federer και Rafael Nadal στο να γράψει την απίθανη ιστορία του και να φτάσει σήμερα να έχει στα χέρια του το 23ο Grand Slam της καριέρας του.

"Πάντα συνέκρινα τον εαυτό μου μ' αυτούς τους δυο (σ.σ. τους Federer και Nadal), γιατί είναι οι δυο μεγαλύτεροι αντίπαλοι που είχα στην καριέρα μου. Το έχω πει πολλές φορές, αλλά είναι αλήθεια πως αυτοί οι δυο με έχουν κάνει τον παίκτη που είμαι σήμερα. Με έναν τρόπο έχουν συνεισφέρει σε όλες τις επιτυχίες μου, με τα rivalries που είχαμε", είπε ο Djokovic χθες, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων που έκανε στους δημοσιογράφους στο Παρίσι.

"Έχω περάσει αμέτρητες ώρες με την ομάδα μου, για να βρούμε τι μπορώ να κάνω για να τους κερδίσω στα μεγαλύτερα τουρνουά του κόσμου. Αυτοί οι δυο απασχολούσαν το μυαλό μου πολύ τα προηγούμενα 15 χρόνια! Είναι εκπληκτικό που έχω περισσότερα majors και από τους δυο", πρόσθεσε.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, ο Djokovic προηγείται στην "κούρσα" των περισσότερων Grand Slams τίτλων, με 23 κατακτήσεις. Ο Nadal έχει 22 και ο Federer 20. Επιπλέον, ο Σέρβος έχει ξεπεράσει εδώ και αρκετό καιρό το ρεκόρ των 310 εβδομάδων στο Νο.1 που είχε ο Federer, έχοντας φτάσει ήδη τις 388 εβδομάδες και συνεχίζοντας, αφού θυμίζουμε πως σήμερα επέστρεψε στην κορυφή!

"Όταν μιλάμε για την ιστορία, τότε η κουβέντα θα πάει στα Grand Slams και στον χρόνο που βρισκόσουν στο Νο.1. Εγώ κατάφερα να σπάσω και τα δυο αυτά ρεκόρ, κάτι που είναι εκπληκτικό", σημείωσε ο Djokovic, ο οποίος απέφυγε να μπει ο ίδιος στο ντιμπέιτ του κορυφαίου όλων των εποχών, παρότι η πλάστιγγα γέρνει πια για τα καλά προς το μέρος του.

"Δεν θα πω ότι είμαι ο καλύτερος όλων των εποχών. Όπως έχω ξαναπεί, αυτό θα έδειχνε ασέβεια σε όλους τους σπουδαίους πρωταθλητές που είχαμε σε διαφορετικές περιόδους, που έπαιζαν με πολύ διαφορετικό τρόπο και άλλα μέσα από τα σημερινά. Κάθε μεγάλος πρωταθλητής έχει αφήσει το αποτύπωμά του στην ιστορία."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots