Ivanisevic: "Ο Djokovic θα βρει το κίνητρο για να κερδίσει περισσότερα"

 
Ivanisevic: "Ο Djokovic θα βρει το κίνητρο για να κερδίσει περισσότερα"
© Cédric Lecocq/FFT
tn team Κυριακή, 11 Ιουνίου 2023 - 22:42

Ο Goran Ivanisevic είναι σίγουρος πως ο Novak Djokovic θα συνεχίζει να βρίσκει κίνητρα για να κατακτά Grand Slams τίτλους παρόλο που έχει ήδη τα περισσότερα, ενώ παραξενεύτηκε με όσους πίστευαν ότι ο Carlos Alcaraz θα ήταν το φαβορί στη μεταξύ τους αναμέτρηση.

"Απολαμβάνει ακόμα τα πάντα. Συνεχίζει να διατηρείται σε τρομερή φόρμα και να είναι ευτυχώς μακριά από τραυματισμούς. Μόνο κάποια μικρά πράγματα, αλλά τίποτα σοβαρό. Είναι απίστευτος. Κινείται σαν γάτα, σαν νίντζα! Είναι συναρπαστικό να τον παρακολουθείς. Τώρα έχει ήδη 23, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βρει το κίνητρο για να κερδίσει περισσότερα. 24, 25... ποιος ξέρει που θα είναι το τέλος", είπε χαρακτηριστικά ο Ivanisevic, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τον 23ο Grand Slam τίτλο του Σέρβου τενίστα.

Ο προπονητής του Djokovic, πίστευε πάντα πως ο παίκτης του θα ξεπερνούσε με ευκολία τα 20 Slams. Όπως λέει, είναι τελειομανής και τον εντυπωσιάζει ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει: "Πάντα υπάρχει κάτι. Σηκώνεται ένα πρωί και μας λέει ότι το backhand του χρειάζεται βελτίωση. Εμείς θεωρούμε ότι έχει τέλειο backhand. Πάντα υπάρχει όμως κάτι για εκείνον, είναι τελειομανής. Είμαι περήφανος μαζί του, ειδικά για το πως έπαιξε στα δυο τελευταία παιχνίδια. Του είπα πως για να κερδίσει αυτό το τουρνουά, δεν θα έπρεπε να μας μιλάει τόσο πολύ. Γι' αυτό και πριν τον αγώνα με τον Alcaraz δεν μας κοίταζε, δεν παραπονιόταν, δεν μας φώναζε. Έμεινα έκπληκτος. Δεν σπαταλούσε ενέργεια σε αχρείαστα πράγματα."

Για τη "μεταμόρφωση" του Djokovic στα Slams: "Δεν έφτασε εδώ με την καλύτερη φόρμα, αυτό όμως δεν με ανησύχησε. Το Monte-Carlo ή η Ρώμη δεν μετράνε. Μετράει μόνο αυτό εδώ. Ο Nole είναι σα να έχει ένα λογισμικό στο κεφάλι του που μόλις μπαίνει σε ένα Grand Slam μεταμορφώνεται. Από τη μέρα που έφτασε εδώ, ήταν καλύτερος, είχε παραπάνω κίνητρο και ήταν διψασμένος. Κάθε μέρα έπαιζε καλύτερα και με τον Alcaraz έπαιξε απίστευτο και έξυπνο τένις για 1,5 ώρα."

Για τη "συγγνώμη" που ζήτησε ο Djokovic από την ομάδα του στην απονομή, επειδή όπως είπε τους ταλαιπώρησε πολύ, ο Ivanisevic σχολίασε: "Ο Nole δεν είναι και ο πιο εύκολος άνθρωπος. Ειδικά όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θέλει. Αλλά είμαστε εδώ για να τον βοηθήσουμε και δεν του γυρνάμε την πλάτη. Γι' αυτό είναι μια ομάδα, για να τον ενθαρρύνει να τα πάει καλύτερα. Κάποιες φορές δεν είναι εύκολο. Δεν ήταν εύκολη η διαδρομή ως εδώ. Υπάρχουν πολλά που δεν μπορώ να πω, αλλά βρισκόμαστε εδώ τώρα."

Για τον μεγάλο στόχο του calendar-Year Grand Slam: "Έφτασε πολύ κοντά στο να το πετύχει αυτό πριν από 2 χρόνια. Και φέτος θα έχει τη δυνατότητα, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο όμως γι' αυτό."

Tέλος, ο Ivanisevic εξέφρασε και τη μεγάλη δικαίωση που ένιωσε μετά τον αγώνα με τον Carlos Alcaraz, τον οποίο πολλοί θεωρούσαν φαβορί: "Πολλοί έλεγαν ότι δεν θα είχε πιθανότητα να κερδίσει τον Alcaraz, αλλά είναι ο Novak. Όταν του λες ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι, τον κάνεις να το θέλει 3 φορές περισσότερο. Για μένα ήταν περίεργο να ακούω τόσους ανθρώπους να βλέπουν άλλον παίκτη φαβορί απέναντι στον Djokovic. Έχει παίξει σε 33 τελικούς Grand Slams και έχει κερδίσει 22. Δεν μπορείς να το λες αυτό. Ο Alcaraz είναι φοβερός και θα κερδίσει πολλά Slams, αλλά φέτος δεν ήταν φαβορί. Στα Grand Slams τα πράγματα είναι διαφορετικά. Υπάρχει πίεση. Είδαμε τι του συνέβη στο 3ο σετ. Ο Novak το γνωρίζει καλά αυτό. Είναι όπως είπε και ο Roddick, πρώτα σου παίρνει τα πόδια και μετά την ψυχή σου στο γήπεδο!"

Για τον Alcaraz, είπε: "Λατρεύω τον Carlos, είναι υπέροχο παιδί. Πολύ ευγενικό και καλό. Πάντα γελαστός. Είναι σπουδαίος τενίστας και πολύ επικίνδυνος αντίπαλος. Είναι μια φρέσκια πνοή στο τένις. Μου αρέσει το πως παίζει και το γέλιο του. Φαίνεται πάντα χαρούμενος όταν αγωνίζεται. Θα είναι μεγάλη απειλή, στο γρασίδι, στα σκληρά, παντού. Είναι ακόμα πολύ μικρός, αλλά όσο παίζει ο Novak δεν μπορούμε να ποντάρουμε εναντίον του."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots