1η νίκη στο RG μετά από 8 χρόνια ο Κοκκινάκης! (vid)

 
1η νίκη στο RG μετά από 8 χρόνια ο Κοκκινάκης! (vid)
tn team Κυριακή, 28 Μαϊος 2023 - 15:40

O Θανάσης Κοκκινάκης πραγματοποίησε μια ιδανική πρεμιέρα στο Παρίσι, επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Daniel Evans και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο Roland Garros από το μακρινό 2015!

8 χρόνια είχε να γευτεί τη χαρά της νίκης στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros o Θανάσης Κοκκινάκης, που είχε φτάσει έως τον 3ο γύρο του παρισινού major στο ντεμπούτο του, το 2015, αλλά έκτοτε δεν είχε επιστρέψει στον 2ο γύρο.

Αυτή τη χρονιά τα κατάφερε, καθώς αξιοποιώντας στο έπακρο τη wild card που πήρε από τους διοργανωτές, επιβλήθηκε του Daniel Evans με 6-4, 6-4, 6-4 και πήρε μέσα σε 2,5 ώρες μια εντυπωσιακή πρόκριση.

Ο Κοκκινάκης τελείωσε τον εκπληκτικό του αγώνα με 46 winners και 26 αβίαστα λάθη, ενώ αξιοποίησε τα 5 από τα 13 break points που είχε συνολικά στο ματς, για να "σπάσει" 5 φορές το σερβίς του Βρετανού αντιπάλου του.

Στο 1ο σετ προηγήθηκε με 4-3 και κράτησε το πάνω χέρι έως το τέλος, στο 2ο σετ ωστόσο ο Evans είχε κάνει πρώτος το break, για να προηγηθεί με 3-0 και με 4-1. Ο Κοκκινάκης κέρδισε τα 5 επόμενα games και το κατέκτησε γι' αυτό, για να θέσει γερές βάσεις για την πρόκριση.

Δεν χρειάστηκε καν να πάει σε 4ο σετ ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός, που απώλεσε προβάδισμα με 4-2 στο 3ο σετ, αλλά αποκρίθηκε με νέο break για να περάσει εκ νέου μπροστά στο 5-4 και να σερβίρει επιτυχώς για το 6-4, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβό του 2 ώρες και 28 λεπτά παιχνιδιού.

Στον 2ο γύρο του Roland Garros, ο Κοκκινάκης θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Stan Wawrinka και Albert Ramos Vinolas.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots