Τσιτσιπάς: "Αυτό το κάνει πολύ καλά ο Djokovic"

 
Τσιτσιπάς: "Αυτό το κάνει πολύ καλά ο Djokovic"
tn team Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023 - 18:05

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εκθείασε τον Novak Djokovic στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα Grand Slams σε όλη την καριέρα του.

Ερωτηθείς στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι για τις αρκετές εκπλήξεις που είχαμε στους πρώτους γύρους του Roland Garros σε άνδρες και γυναίκες, ο Στέφανος έκανε μια σύντομη ανάλυση για το πως για όλους είναι δύσκολο να προσαρμοστούν στις συνθήκες και συγχρόνως να διαχειριστούν το παιχνίδι τους, αφού σε ένα Slam πρέπει να ανεβάζεις σταδιακά την απόδοσή σου και να παίζεις "τόσο-όσο" στους πρώτους γύρους, για να έχεις και τις απαιτούμενες δυνάμεις για να το κάνεις αυτό. Κάτι που κάνει άρτια στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του ο Novak Djokovic, τον οποίο ανέφερε ο Έλληνας πρωταθλητής.

"Πάντα υπάρχουν εκπλήξεις στα Grand Slams, πάντα κάποια φαβορί, ακόμα και παίκτες από το Top 10, χάνουν στον 1ο γύρο. Είναι στη φύση των Grand Slams αυτό, κάποιοι παίκτες ίσως χρειάζονται περισσότερο χρόνο να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Έχει συμβεί στους περισσότερους από εμάς και προσπαθούμε όλοι να μάθουμε από αυτές τις ήττες, ώστε να τις αποφεύγουμε στο μέλλον. Πρέπει να δημιουργήσεις ένα δίκτυ ασφαλείας και να προσθέτεις στο παιχνίδι σου όσο προχωράει το τουρνουά. Είναι κάτι που ο Novak Djokovic κάνει πολύ καλά. Δεν θα έλεγα ότι παίζει εκπληκτικά όταν ξεκινάει ένα Grand Slam, παίζει όσο χρειάζεται για να προκριθεί στους επόμενους γύρους."

Ο Στέφανος ρωτήθηκε και για τη συνθήκη να παίζει κάποιος με απόλυτη συγκέντρωση και έχοντας το πάνω χέρι, σε σχέση με το να παίζει κάποιος χωρίς να έχει τίποτα να χάσει: "Είναι δυο εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Έχω παίξει πολύ καλό τένις όταν ήμουν στην κατάσταση που δεν με ένοιαζε το αποτέλεσμα και απλά έπαιζα. Σε τέτοιες στιγμές έχω καταφέρει να κάνω break και να επιστρέψω στο παιχνίδι. Στο τένις συνέχεια πρέπει να σκέφτεσαι τι θα κάνεις, πως θα χτυπήσεις την μπάλα και σε τέτοιες στιγμές συνήθως δεν υπάρχουν προσδοκίες, δεν σκέφτεσαι τόσο. Δεν μ' αρέσει αυτή η λέξη γιατί δεν το έχω κάνει ποτέ μέσα σε αγώνα, αλλά για κάποιον παίκτη όταν τα παρατάει, μπορεί να τον ωφελήσει και να τον κάνει να παίξει καλύτερα κατά κάποιο τρόπο."

Τέλος, για τον επόμενο αντίπαλό του, Sebastian Ofner, είπε: "Είδα λίγο από τον αγώνα του με τον Fognini, ξέρω πως το παιχνίδι του είναι πολύ καλό στο χώμα και μπορεί να μην είναι κάποιος που βλέπουμε συχνά στα μεγάλα τουρνουά, αλλά είμαι σίγουρος πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και νιώθει πολύ καλά. Για να βρεθείς στον 4ο γύρο ενός Grand Slam πρέπει να είσαι πολύ συνεπής. Θα είναι μια διαφορετική πρόκληση από αυτές που έχω συνηθίσει. Θα το αντιμετωπίσω με σοβαρότητα και επαγγελματισμό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots