4άδα και επιστροφή στο Top 20 η Muchova (vid)

 
4άδα και επιστροφή στο Top 20 η Muchova (vid)
© Philippe Montigny/FFT
tn team Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 - 14:25

H Karolina Muchova απέκλεισε και την Anastasia Pavlyuchenkova, για να προκριθεί στον δεύτερο ημιτελικό της σε Grand Slam και να εξασφαλίσει την επιστροφή της στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Karolina Muchova, η οποία επιβλήθηκε της Anastasia Pavlyuchenkova με 7-5, 6-2 και πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Roland Garros.

Θα είναι ο 1ος ημιτελικός για την 26χρονη Τσέχα στο Παρίσι και ο 2ος συνολικά σε ένα Grand Slam, μετά από το Australian Open του 2021.

Mε 21 winners και 15 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε τον αγώνα της η Muchova, την ώρα που η Pavlyuchenkova είχε 16 winners και 29 αβίαστα λάθη.

Αν και προηγήθηκε με break στο 2-0 και στο 5-4, η Muchova ισοφαρίστηκε σε 5-5 και πιέστηκε περισσότερο, κέρδισε όμως τους 8 από τους 10 επόμενους πόντους και τελικά κατέκτησε το 1ο σετ με 7-5.

Στο 2ο σετ τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά, με την Τσέχα να κάνει και πάλι το break από νωρίς για το 2-0 και στη συνέχεια να κάνει και δεύτερο break, για να "ξεφύγει" με 5-1. Ολοκλήρωσε το ματς στο 8ο game, έπειτα από 1 ώρα και 38 λεπτά παιχνιδιού.

Στον πρώτο της ημιτελικό στο Roland Garros, η Muchova θα αντιμετωπίσει μια εκ των Aryna Sabalenka και Elina Svitolina.

Ακόμα και αν ηττηθεί, η Τσέχα αναμένεται να επιστρέψει στο Νο.19 της παγκόσμιας κατάταξης την ερχόμενη Δευτέρα, ισοφαρίζοντας το career high της και βελτιώνοντας την τωρινή της θέση κατά 24 θέσεις. Αν μπει στον τελικό, θα κάνει νέο career high, ανεβαίνοντας τουλάχιστον έως το Νο.16.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots