WTA
Επίσημα εκτός Top 10 η Σάκκαρη, στο Νο.9 η Ostapenko

 
Επίσημα εκτός Top 10 η Σάκκαρη, στο Νο.9 η Ostapenko
© Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024 - 10:19

H Μαρία Σάκκαρη βγήκε και επίσημα σήμερα από το Top 10 της WTA, για πρώτη φορά μετά από 2,5 χρόνια. Αντίθετα, επέστρεψε στο Top 10 η Jelena Ostapenko, ενώ διατήρησε διαφορά ασφαλείας στην κορυφή η Iga Swiatek.

Μετά και την κατάκτηση του τίτλου στην Ντόχα για 3η διαδοχική χρονιά, η Swiatek διατήρησε μια καλή διαφορά από την Aryna Sabalenka στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, με τις δυο παίκτριες να χωρίζουν 1.395 βαθμοί.

Στο Νο.3 παραμένει η Coco Gauff και στο Νο.5 η Elena Rybakina. Η Jessica Pegula είναι στην 5η θέση και η Ons Jabeur στην 6η, ενώ η Qinwen Zheng είναι στο Νο.7, η Marketa Vondrousova στο Νο.8 και η Ostapenko, η οποία βρίσκεται σε καλό φεγγάρι, είναι στο Νο.9. Το Top 10 συμπληρώνει η Karolina Muchova.

Μόλις 10 βαθμών της Muchova υπολείπεται η Μαρία Σάκκαρη, που έχασε 2 θέσεις μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της στην Ντόχα και αποχώρησε για 1η φορά από το Top 10 από τον Σεπτέμβριο του 2021, έχει όμως τη δυνατότητα να επιστρέψει στη 10άδα αυτή την εβδομάδα στο τουρνουά του Ντουμπάι.

Χαμηλότερα, 2 θέσεις κέρδισε η Ekaterina Alexandrova που ανέβηκε στο Νο.17, ενώ μια άλλη Ρωσίδα, η Anastasia Pavlyuchenkova, κέρδισε 8 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.24. Στο Νο.27 ανέβηκε η Victoria Azarenka, που κέρδισε με τη σειρά της 4 θέσεις.

Η Karolina Pliskova, η οποία μετά την κατάκτηση του τίτλου στο 250άρι του Κλουζ έφτασε και μέχρι τα ημιτελικά της Ντόχας, κέρδισε 23 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.36. Πριν από 2 εβδομάδες η 31χρονη Τσέχα βρισκόταν στο Νο.78 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots