WTA
H Osaka πήρε ρεβάνς από την Garcia στην Ντόχα (vids)

 
H Osaka πήρε ρεβάνς από την Garcia στην Ντόχα (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 - 19:14

H Naomi Osaka πήρε τη ρεβάνς από την Caroline Garcia για την πρόσφατη ήττα της, κερδίζοντας αυτή τη φορά τη Γαλλίδα στο Qatar Open της Ντόχα, για να πανηγυρίσει και τη μεγαλύτερη νίκη της από τότε που επέστρεψε στο tour και ως μητέρα.

Η Osaka πήρε την πρώτη της μεγάλη νίκη μετά την επιστροφή της στο tour, επικρατώντας της Garcia με 7-5, 6-4 στον 1ο γύρο του Qatar Open στην Ντόχα.

Η 26χρονη Γιαπωνέζα, η οποία επέστρεψε στο tour μετά από 1,5 χρόνο αποχής και μετά από εγκυμοσύνη τον προηγούμενο μήνα, είχε χάσει με 0-2 σετ από την Garcia στο Australian Open, σήμερα όμως απέδειξε πως συνεχώς βελτιώνεται και πως βρίσκει σιγά-σιγά το δρόμο προς το επίπεδο που ανήκει.

Φυσικά ούτε και σήμερα είχε εύκολο αγώνα και έμεινε πίσω με break στο 1ο σετ, στο 2-4 και αργότερα στο 3-5. Κατάφερε όμως να κερδίσει τα 4 τελευταία games του σετ και να το γυρίσει, για να πάρει το μεγάλο προβάδισμα κόντρα στο Νο.21 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στο 2ο σετ η Osaka έσβησε το break point που αντιμετώπισε στο 5ο game (2-2, 30-40), υπερασπίστηκε το σερβίς της έως το τέλος και τελικά πήρε και το break στο 10ο game, για να κάνει το 6-4 έπειτα από 88 λεπτά παιχνιδιού.

Στον 2ο γύρο του 1000αριού της Ντόχα, η Osaka θα αντιμετωπίσει την Petra Martic, που μετά από πολύ μεγάλη μάχη κέρδισε την Arantxa Rus με 7-5, 3-6, 7-6 (5).

Σε άλλα παιχνίδια που έγιναν νωρίτερα σήμερα, η Victoria Azarenka κέρδισε τη Magdalena Frech με 6-3, 3-6, 6-3, ενώ η Anastasia Pavlyuchenkova έβγαλε εκτός τη φιναλίστ του Άμπου Ντάμπι, Daria Kasatkina, με 6-2, 7-6 (2).

Εκτός έμεινε και η Beatriz Haddad Maia, ημιφιναλίστ στο Άμπου Ντάμπι, η οποία κέρδισε μόλις 4 games απέναντι στην Κινέζα Xin Wang, από την οποία ηττήθηκε με 6-1, 6-3. Η Wang θα παίξει στον 2ο γύρο με την Azarenka.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots