Alcaraz: "Είχα κράμπες σε όλο μου το σώμα - Δεν υπήρχε στο μυαλό μου η εγκατάλειψη"

 
Alcaraz: "Είχα κράμπες σε όλο μου το σώμα - Δεν υπήρχε στο μυαλό μου η εγκατάλειψη"
© Roland Garros / FFT
tn team Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 - 21:39

Ο Carlos Alcaraz μίλησε για τις κράμπες που μείωσαν δραματικά τις πιθανότητές του στον ημιτελικό με τον Novak Djokovic στο Roland Garros, εξήγησε πως σίγουρα είχαν να κάνουν και με το πνευματικό κομμάτι, ενώ είπε ακόμα πως ούτε στιγμή δεν σκέφτηκε να εγκαταλείψει.

"Με πονάει που αφήνω μ' αυτόν τον τρόπο το Roland Garros. Είμαι θετικός άνθρωπος και θα προσπαθήσω να κρατήσω τα θετικά, γιατί αυτό θα με βοηθήσει και στο μέλλον. Το να αντιμετωπίζω τον Novak σε έναν ημιτελικό Grand Slam είναι σίγουρα μια εμπειρία που θα με βοηθήσει στο μέλλον, οπότε πρέπει να δω τι έκανα λάθος και πως μπορώ να βελτιωθώ για την επόμενη φορά. Είναι δύσκολο να χάνεις έναν αγώνα μ' αυτόν τον τρόπο", είπε αρχικά ο 20χρονος Ισπανός στην συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα του με 6-3, 5-7, 6-1, 6-1 από τον Djokovic.

Θυμίζουμε πως γινόταν ένα σπουδαίο ματς, μέχρι όμως να ξεκινήσει να υποφέρει από κράμπες ο Alcaraz, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταγωνιστεί τον Σέρβο σε 3ο και 4ο σετ.

"Ήταν δύσκολο να αντιμετωπίσω τις κράμπες. Στην αρχή ήταν στο χέρι μου, μετά στα πόδια και τελικά πήγαν σε όλο το σώμα. Η ένταση του αγώνα και οι απαιτήσεις των δυο πρώτων σετ τις προκάλεσαν. Πρέπει να δουλέψω περισσσότερο, να αξιοποιήσω την εμπειρία που μου έδωσε αυτό το ματς και να κάνω καλύτερη διαχείριση στο μέλλον."

Ο Alcaraz είπε πως οι κράμπες είχαν να κάνουν και με το πνευματικό κομμάτι, αφού δεν μπορούσε με τίποτα να αποβάλλει την ένταση του αγώνα κι αυτό του στοίχισε: "Προφανώς ήμουν λίγο πιο νευρικός, έπαιζα σε ημιτελικό με τον Novak. Δεν ήξερα πως να ηρεμήσω απ' όλη αυτή την ένταση που είχα, είχα επιπλέον ένταση από την αρχή του αγώνα. Ο Novak σε ωθεί στα όριά σου, οπότε αν δεν αποβάλλεις αυτή την ένταση, υπάρχει ο κίνδυνος να σου συμβεί αυτό που έπαθα."

Για το αν του έχει ξανασυμβεί αυτό, ο Ισπανός μας γύρισε πίσω στο παιχνίδι του με τον Τσιτσιπά για τον 3ο γύρο του US Open, τον οποίο κέρδισε τελικά με 3-2 σετ, αλλά είχε χάσει το 4ο σετ με 6-0: "Είχα κράμπες και στο ματς με τον Στέφανο Τσιτσιπά στο US Open 2021, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό.Έμαθα από εκείνον τον αγώνα και το ίδιο θα κάνω και τώρα."

Όσο για το γιατί δεν εγκατέλειψε, ο Alcaraz ήταν ξεκάθαρος: "Από το box μου είπαν να προσπαθήσω να βρω κάποια λύση και αν δεν το κάνω, να εγκαταλείψω. Ήμουν όμως σε έναν ημιτελικό Grand Slam, θα με πονούσε πολύ περισσότερο αν εγκατέλειπα. Προσπάθησα να μείνω εκεί έξω όσο το δυνατόν περισσότερο, να ψάξω για λύσεις, αν και ήταν ήδη πολύ δύσκολο. Ήξερα πως είχα μια πιθανότητα γύρω στο 1%, αλλά ήθελα να την εξαντλήσω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots