Ο Djokovic κέρδισε τον λαβωμένο Alcaraz και πέρασε στον τελικό (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Roland Garros / FFT
tennisnews team Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 - 19:26

O Novak Djokovic πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Roland Garros, κερδίζοντας με 3-1 σετ τον "λαβωμένο" Carlos Alcaraz, που από τις αρχές του 3ου σετ αντιμετώπιζε έντονους πόνους από κράμπες.

Για 2,5 περίπου ώρες Djokovic και Alcaraz έδιναν μια μεγάλη μάχη, παίζοντας αναμφίβολα στον αγώνα με την υψηλότερη ένταση που είχαμε δει μέχρι τώρα στο τουρνουά.

Ο Alcaraz ωστόσο άρχισε να αντιμετωπίζει κράμπες στο δεξί του πόδι, ενώ ήταν μπροστά με 3-6, 7-5, 1-0, χάνοντας με άδοξο τρόπο τον μεγάλο ημιτελικό, αφού επέλεξε να συνεχίσει να παλεύει, χωρίς όμως να έχει καμία τύχη απέναντι στον εκπληκτικό Djokovic, που συνέχισε με αμείωτο ρυθμό και πήρε τη νίκη με 6-3, 5-7, 6-1, 6-1.

Το ιστορικό 23ο Grand Slam και 3ο στο Roland Garros βρίσκεται πολύ κοντά πλέον για τον 36χρονο Djokovic, που θα βρεθεί σε έναν major τελικό για 34ο φορά στην καριέρα του (ρεκόρ), 7η στο Παρίσι.

Ο μυθικός Nole συνεχίζει το σερί του με 20 διαδοχικές νίκες σε Grand Slams διοργανώσεις, ενώ συνολικά έφτασε τις 91 στο Roland Garros (91-16) και τις 347 συνολικά στην καριέρα του (347-47).

Μπήκε πολύ δυνατά στον 45ο ημιτελικό Grand Slam o Djokovic, ο οποίος έκανε νωρίς το break και πήρε ένα προβάδισμα με 4-1. Ο Alcaraz προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο Nole έσβησε και τα 4 break points που αντιμετώπισε σ' αυτό το σετ, για να το κλείσει στο 9ο game με 6-3

Ακολούθησε ένα συναρπαστικό σετ με εναλλαγές συναισθημάτων, με τον Alcaraz να προηγείται πρώτος με break στο πολύ κρίσιμο 8ο game, για να φτάνει στο 5-3. Όταν όμως σέρβιρε για το σετ ο Ισπανός, ο Nole έκανε το break back και μείωσε σε 5-4. 

Ο Alcaraz στη συνέχεια έχασε νέα ευκαιρία για να κλείσει το σετ, με τριπλό set point στο 4-5, 0-40. Μετά απ' όλα αυτά, λίγο έλειψε να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο ο Ισπανός, που χρειάστηκε να σώσει break point στο 11ο game, για να κρατήσει το σερβίς του και να κάνει το 6-5. Στο επόμενο game βρέθηκε ξανά σε τριπλό set point στο 12ο game, για να κάνει αυτή τη φορά το break και να πάρει το σετ με 7-5. 

Και σε ένα σημείο που φαινόταν να έχει για 1η φορά το πάνω χέρι, ο Alcaraz φάνηκε να πονάει πολύ στο πόδι του, στο ξεκίνημα του 3ου σετ. Διέκοψε απότομα το παιχνίδι και δέχτηκε τη βοήθεια του γιατρού, κάτι που δεν επιτρέπεται όταν πρόκειται για κράμπες, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με game penalty.

Μικρή σημασία είχε όμως αυτό, αφού όπως φάνηκε στην πορεία έτσι κι αλλιώς ο Alcaraz δεν θα είχε καμία τύχη. Έμεινε στο court και συνέχισε να παλεύει ο Ισπανός, παρόλο που στο 3ο σετ ήταν ανήμπορος ακόμα και να τρέξει, με αποτέλεσμα να μην κερδίσει άλλο game.

Στο 4ο σετ και μετά από ένα toilet break που πήρε, ο Alcaraz ήταν σαφώς βελτιωμένος, ακόμα όμως μακριά από τον καλό του εαυτό. Ο Djokovic από την άλλη, που αναμφίβολα κέρδισε κατά κράτος στο "physical" κομμάτι της αναμέτρησης, έκανε καταπληκτική δουλειά στο να μείνει συγκεντρωμένος στο στόχο του, χωρίς να επηρεαστεί απ' αυτό που συνέβαινε στην άλλη μεριά του φιλέ. 

Συνέχισε να παίζει όπως και στο υπόλοιπο παιχνίδι ο Σέρβος, που πήρε και το 4ο σετ με 6-1, για να ολοκληρώσει τη νίκη του σε 3 ώρες και 23 λεπτά.

Ο Djokovic βρίσκεται πλέον μια νίκη μακριά από τον 23ο Grand Slam τίτλο του και την επιστροφή του στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Την Κυριακή (16:00GR, Eurosport 1HD), θα αντιμετωπίσει το νικητή του άλλου ημιτελικού, μεταξύ του Casper Ruud και του Alexander Zverev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots