Alcaraz: "Δεν ξεπέρασα τα όρια στις κραυγές - φαβορί o Sinner"

 
Alcaraz: "Δεν ξεπέρασα τα όρια στις κραυγές - φαβορί o Sinner"
tn team Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 - 1:48

O Carlos Alcaraz είπε ότι άκουσε τα παράπονα που έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τις κραυγές του στο tie-break του 2ου σετ και δεν συμφώνησε μαζί του για το ότι ξεπέρασε τα όρια και ήταν unfair, ενώ έχρισε φαβορί τον Jannik Sinner στον μεγάλο ημιτελικό της Παρασκευής.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι πίσω στα ημιτελικά του Roland Garros. Πάντα είναι ξεχωριστό να παίζω στα ημιτελικά ενός Grand Slam. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω την Παρασκευή κόντρα στον Jannik. Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση, είμαι έτοιμος γι' αυτή και ελπίζω όλοι να απολαύσουν το ματς, όπως θα κάνω και γω", είπε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου του ο 21χρονος Ισπανός.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το πως είναι να αντιμετωπίζεις τον Sinner: "Πρέπει να τρέξεις λες και είσαι σε μαραθώνιο! Τα κάνει όλα τέλεια, χτυπάει απίστευτα την μπάλα, κινείται εξαιρετικά καλά στο court και είναι το δυσκολότερο πράγμα. Την ίδια στιγμή όμως το λατρεύω αυτό. Μου αρέσουν αυτοί οι αγώνες και αυτές οι προκλήσεις. Οι προηγούμενοι αγώνες μας ήταν έτσι και μου άρεσε πολύ όλο αυτό, που προσπαθούσα να βρω λύσεις για να τον κερδίσω."

Για το αν νιώθει διαφορετικά μπαίνοντας σ' αυτά τα ματς: "Δεν θα πω ψέματα, έχω περισσότερη νευρικότητα όταν μπαίνω στο court για να τον αντιμετωπίσω. Είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Θα είναι ενδιαφέρον, όλοι ήθελαν να δουν αυτόν τον αγώνα, όλοι ήθελαν εμένα και τον Jannik στα ημιτελικά. Θα δούμε τι θα γίνει, αλλά πιστεύω πως θα είναι θαυμάσιος αγώνας για το τένις και τους φαν."

Για την απόσυρση του Novak Djokovic: "Με εξέπληξε που αποσύρθηκε από το τουρνουά, αφού είδα και τον αγώνα του χθες. Τελείωσε τον αγώνα του παίζοντας καλό τένις και στο τέλος δεν φαινόταν να νιώθει τόσο πόντο. Οπότε ήταν έκπληξη για μένα που αποσύρθηκε. Έτσι είναι όμως το τένις, κάποιες φορές πρέπει να το αποδεχτείς. Το να μην έχουμε τον Djokovic στο τουρνουά είναι απογοητευτικό, γιατί είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο."

Στα ισπανικά, ο Alcaraz ρωτήθηκε για τα παράπονα του Στέφανου Τσιτσιπά στον αγώνα τους, σχετικά με τις παρατεταμένες κραυγές που έβγαζε στο tie-break του 2ου σετ (και ακουγόντουσαν ακόμα και όταν ετοιμαζόταν να χτυπήσει εκείνος την μπάλα): "Άκουσα τα παράπονα που έκανε για τις κραυγές μου, όταν αλλάζαμε πλευρές στο tie-break. Είναι ελεύθερος να πιστεύει ό,τι θέλει, αλλά εγώ μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δεν είχα την πρόθεση να τον ενοχλήσω και δεν έκανα περισσότερη φασαρία από το φυσιολογικό."

Είπε, τέλος, ότι δεν θα είναι το φαβορί απέναντι στον Sinner στα ημιτελικά: "Μαθαίνω κάθε φορά από τον Jannik όταν παίζουμε μαζί. Αυτή τη στιγμή το να τον αντιμετωπίζεις είναι πιθανότατα η μεγαλύτερη πρόκληση στο άθλημά μας, γι' αυτό και δε νιώθω ότι είμαι το φαβορί."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots