Επέστρεψε στους ημιτελικούς ο Carreno Busta (vid)

 
Pablo Carreno Busta
Pablo Carreno Busta Eurosport
tennisnews team Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 - 9:39

Mετά από μια επική μονομαχία στα 5 σετ, ο Pablo Carreno Busta "επιβίωσε" απέναντι στον Denis Shapovalov και προκρίθηκε για 2η φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά του US Open και στα ημιτελικά ενός major γενικότερα.

Παρά τους 76 winners (!) του Denis Shapovalov, το γεγονός ότι προηγήθηκε με σετ, αλλά και το bagel στο 4ο σετ, ο Pablo Carreno Busta "επιβίωσε" στο Arthur Ashe Stadium και μετά από 4 ώρες και 8 λεπτά πήρε την πολυπόθητη νίκη επί του Καναδού με 3-6, 7-6 (5), 7-6 (4), 0-6, 6-3.

"Είμαι κατεστραμμένος, αλλά πολύ χαρούμενος! Είναι απίθανο που θα είμαι πίσω στα ημιτελικά", είπε ο Carreno Busta στον James Blake, για την on-court συνέντευξη μετά από τον αγώνα. "Νιώθω πολύ άνετα σ' αυτά τα γήπεδα. Οι τελευταίοι μήνες με την καραντίνα ήταν δύσκολοι για όλους μας. Δούλεψα πολύ σκληρά με τον προπονητή μου όμως. Όταν δουλεύεις σκληρά, συνήθως τα αποτελέσματα έρχονται. Ίσως όχι στο πρώτο τουρνουά, αλλά νιώθω πολύ τυχερός που είμαι στα ημιτελικά."

Ο Carreno Busta, που βρέθηκε στα προημιτελικά μετά την αποβολή του Novak Djokovic, τον οποίο κέρδιζε με break στο 6-5 του 1ου σετ πριν ο Σέρβος αποβληθεί, παίζει καταπληκτικό τένις στη Νέα Υόρκη και μπορεί να είχε 33 winners έναντι 42 αβίαστων λαθών χθες, αλλά έδειξε υπομονή, επιμονή και αφοσίωση σε ένα συγκεκριμένο πλάνο παιχνιδιού, που τον δικαίωσε, αναγκάζοντας τον Shapovalov σε πολλά λάθη υπό πίεση, αλλά και αβίαστα.

O Ισπανός επίσης παρουσιάστηκε πολύ δυνατός πνευματικά και δεν άφησε καμιά χαμένη ευκαιρία και καμιά αρνητική εξέλιξη να επηρεάσει το σταθερό παιχνίδι του. Και στα τρια πρώτα σετ προηγήθηκε με break, αλλά έχασε το 1ο, ενώ οδηγήθηκε σε tie-break στα δυο επόμενα.

Στο 4ο σετ μάλιστα φάνηκε να είναι πιο κουρασμένος από τον Καναδό, κάνοντας 10 αβίαστα λάθη με 3 winners, τη στιγμή που ο Shapovalov ήταν εντυπωσιακός και του έβγαιναν σχεδόν όλα, κάνοντας ένα σετ με 16 winners και 3 αβίαστα λάθη!

Μετά το bagel o Carreno Busta έκλεισε κάποια service games του εύκολα στο ξεκίνημα του αποφασιστικού σετ και αυτό φυσικά τον βοήθησε να το αφήσει πιο γρήγορα πίσω του και για μια ακόμα φορά να μείνει ανεπηρέαστος. Όσο περνούσε η ώρα έδειχνε και πιο δυνατός και στο 6ο game αξιοποίησε τη μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε για να φτάσει στο break και να προηγηθεί με 4-2. Συνέχισε να είναι πολύ ουσιαστικός από τη γραμμή του σερβίς και ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του με love service game, σε ένα σετ που όχι απλά ήταν το μόνο που δεν υπέστη break, αλλά κατάφερε να χάσει μόνο 4 πόντους από τη γραμμή του σερβίς συνολικά! 

Ο 29χρονος Ισπανός, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης μετά και απ' αυτή τη νίκη, θα βρεθεί στον 2ο ημιτελικό Grand Slam της καριέρας του, όπου θα αντιμετωπίσει τον Alexander Zverev. O 23χρονος Γερμανός είχε κερδίσει μερικές ώρες πριν τον Borna Coric, με 1-6, 7-6 (5), 7-6 (1), 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots