US Open: Στα 57,5 εκατομμύρια τα χρηματικά έπαθλα

 
US Open: Στα 57,5 εκατομμύρια τα χρηματικά έπαθλα
© Pete Staples/USTA
tn team Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021 - 11:15

Σε ποσά ρεκόρ και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, θα φτάσει και φέτος το US Open, που θα μοιράσει συνολικά χρηματικά έπαθλα 57,5 εκατομμύρια δολάρια στους συμμετέχοντες.

Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα τη μετά-Covid-19 εποχή, η έμφαση των διοργανωτών δόθηκε στους παίκτες που θα αποκλειστούν στους πρώτους γύρους του τουρνουά, ώστε να ενισχυθούν οικονομικά περισσότεροι παίκτες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη αυτά τα χρήματα.

Έτσι, όσοι αγωνιστούν στο κυρίως ταμπλό, ακόμα και αν χάσουν στον 1ο γύρο, θα κερδίσουν από 75.000 δολάρια, ένα ποσό αυξημένο κατά 23% σε σχέση με το 2019 - την τελευταία φορά που το τουρνουά είχε γίνει με κοινό και με ποσά ρεκόρ για το άθλημα.

Πολύ μεγάλα πάντως θα είναι και τα έπαθλα των νικητών, έστω και αν είναι ελάχιστα μειωμένα από το 2019, από τα 2,6 εκατομμύρια δολάρια στα 2,5 εκ. δολ., ενώ οι φιναλίστ των μονών θα κερδίσουν 1,25 εκ. δολάρια.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως τα 6 εκατομμύρια δολάρια θα φτάσουν συνολικά τα χρηματικά έπαθλα για τα προκριματικά ταμπλό, όπου επίσης έχει δοθεί πολύ μεγάλη έμφαση και έχουν σημειωθεί σημαντικές αυξήσεις, για τους ίδιους λόγους.

Αναλυτικά τα ποσά που θα δοθούν σε κάθε γύρο:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots