Σπουδαία ανατροπή και νίκη για Βαλεντίνη στο US Open! (vids)

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
tn team Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021 - 1:53

Σπουδαία Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου! Η 24χρονη Ελληνίδα τενίστρια ανέτρεψε το 2-6, 2-4 απέναντι στην Anna Kalinskaya, Νο.122 της παγκόσμιας κατάταξης, για να φτάσει σε μια τεράστια ανατροπή και να προκριθεί στον τελευταίο προκριματικό γύρο του US Open!

Για 2η φορά στην καριέρα της φτάνει τόσο κοντά στο κυρίως ταμπλό ενός major η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία ανέτρεψε το 2-6, 2-4 και πήρε μια πολύ σπουδαία νίκη επί της Anna Kalinskaya με 2-6, 6-4, 6-2, για να προκριθεί στον 3ο προκριματικό γύρο του US Open!

Μια νίκη χωρίζει πλέον τη Βαλεντίνη από τη μεγάλη πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του αμερικανικού Grand Slam και το ντεμπούτο της σε κυρίως ταμπλό major διοργάνωσης. Άλλη μια φορά είχε φτάσει σ' αυτή τη θέση στην καριέρα της, το 2019, όταν είχε ολοκληρώσει την προσπάθειά της στον 3ο προκριματικό γύρο του Roland Garros.

Η σημερινή αναμέτρηση με την πολύ δυνατή Kalinskaya, δεν ξεκίνησε καλά για τη Βαλεντίνη, που κατάφερε να κερδίσει μόλις 4 games, στα πρώτα 14 του αγώνα. Στο 1ο σετ υπέστη break στο 4ο (1-3) και στο 8ο game (2-6), ενώ πρώτα είχε χάσει δυο δικές της ευκαιρίες για break, στο 3ο game, που δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει.

Στο ξεκίνημα του 2ου σετ "έσπασε" για 1η φορά το σερβίς της αντίπαλής της και προηγήθηκε με 2-1, αλλά η Ρωσίδα απάντησε με διαδοχικά break και 3 κερδισμένα games στη σειρά, για να βρεθεί μπροστά με 4-2 και μόλις 2 games μακριά από την πρόκριση.

Η Βαλεντίνη κατάφερε να κάνει break back και να μειώσει σε 4-3, σε ένα κομβικό σημείο για την εξέλιξη του ματς, πριν οι δυο παίκτριες επιστρέψουν στις καρέκλες τους. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της και έκανε νέο break στο 9o game, για να περάσει μπροστά με 5-4. Κράτησε ξανά το σερβίς της στο 10o game και έκανε το 6-4, για να στείλει την αναμέτρηση σε 3ο σετ.


Και εκεί, παρότι η Kalinskaya ξεκίνησε με love service game, η Γραμματικοπούλου έκανε πρώτη το break και προηγήθηκε με 3-1. Συνέχισε να είναι έμπιστη από τη γραμμή του σερβίς και κατάφερε να μην απειληθεί με break point σε ολόκληρο το 3ο σετ, κάνοντας μάλιστα και δεύτερο break στο 7ο game, για να "ξεφύγει" με 5-2.

Στο 8ο game, παρότι δεν απειλήθηκε με break point το σερβίς της Βαλεντίνης, η Kalinskaya πάλεψε σκληρά για να κρατηθεί στο  ματς και η Ελληνίδα παίκτρια χρειάστηκε το 4ο match point της για να φτάσει τελικά στο 6-2 και να "σφραγίσει" την πρόκριση, ενώ είχαν προηγηθεί 3 ισοπαλίες και ένα προβάδισμα της Ρωσίδας με 15-30.


Η Γραμματικοπούλου έκανε το 2 στα 2 στα προκριματικά του US Open, ενώ κέρδισε και τους δυο αγώνες της με ανατροπές, αφού και χθες είχε μείνει πίσω με σετ, απέναντι στην Ιταλίδα Lucia Bronzetti.

Είναι η 13η φορά που συμμετέχει στα προκριματικά ενός Grand Slam και μόλις η 2η που προκρίνεται στον τελευταίο γύρο. Θα διεκδικήσει αύριο την είσοδό της στο κυρίως ταμπλό, είτε απέναντι στην En-Shuo Liang από την Κινεζική Ταϊπέι, Νο.243 στον κόσμο, που κέρδισε τη Βελγίδα Maryna Zanevska, Nο.9 στο ταμπλό και Νο.113 στον κόσμο, με 7-6 (5), 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots