Με την Blinkova στον 1ο γύρο η Γραμματικοπούλου

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
tn team Σάββατο, 28 Αυγούστου 2021 - 4:39

Τη Ρωσίδα Anna Blinkova, No.83 στην παγκόσμια κατάταξη, θα αντιμετωπίσει στο ντεμπούτο της σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου.

Λίγα λεπτά μετά από τον πολύ μεγάλο θρίαμβό της στο Flushing Meadows, με την 3η νίκη της στα προκριματικά του US Open και την πρώτη της είσοδο ever σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωση, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έμαθε την πρώτη της αντίπαλη, καθώς και τη μέρα που θα αγωνιστεί.

Πρόκειται για την 22χρονη Anna Blinkova από τη Ρωσία, που βρίσκεται στο Νο.83 της παγκόσμιας κατάταξης, με career high στο Νο.54.

Πρόκειται για μια πολύ καλή παίκτρια, σίγουρα όμως δεν αποτελεί και φόβητρο, όπως πολλές Top 20 παίκτριες που ήταν επίσης πιθανές αντίπαλες της Βαλεντίνης. Την καλύτερη πορεία της σε Grand Slam την είχε κάνει το 2019, όταν έφτασε στον 3ο γύρο του Roland Garros, ενώ κέρδισε τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της στο New Haven Challenger τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, ένα τουρνουά της σειράς WTA 125K.

Αξίζει να σημειωθεί, πως πέρσι είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του US Open στα διπλά, μαζί με την επίσης Ρωσίδα Veronika Kudermetova. Στα μονά δεν έχει καταφέρει να κάνει ακόμα νίκη στο κυρίως ταμπλό, σε 3 παρουσίες.

Ο αγώνας της Γραμματικοπούλου με την Blinkova θα γίνει τη Δευτέρα (30/08).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots